Zo maak je de lekkerste pizzasaus!

Maak zelf pizzasaus! Recept voor de lekkerste tomatensaus op de pizza!

Voor jouw zelfgemaakt pizza's wil je natuurlijk wel een lekkere pizzasaus hebben. Ons advies maak die gewoon zelf. Met ons eenvoudige pizzasaus recept moet dat zeker lukken. En natuurlijk geef jij de pizzasaus een eigen Touch! Hoe dat gaat? Lees het hieronder:

Recept voor de lekkerste pizzasaus!

Ingrediƫnten:

  • 1 ui
  • 2 tot 4 blikken tomaten blokjes
  • 1 knoflook teen
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • zwarte peper
  • 1 tot 2 theelepels Oregano
  • 2 tot 3 eetlepels olijfolie in het pannetje! (evt. iets meer als nodig).

Benodigdheden: Mes, snijplankje, knoflook-pers, roerlepel, pan

Stap 1:

Voor je de pizzasaus gaat maken is het handig om alles wat je nodig hebt voor de pizza-saus vast klaar te zetten. Schil de ui en snij deze in kleine blokjes. Haal de schil van de knoflook en druk de knoflookteen met het mes plat en snijd deze zo fijn mogelijk. Of gebruik de knoflookpers.

Maak ook alvast de blikjes tomaten open.

 

Stap2:

Zet een pannetje op het vuur en laat een flinke scheut olijf olie even warm worden (2 eetlepels).
Voeg nu de uien en knoflook toe en laat dit even garen. Let op! de knoflook moet niet verbranden dan wordt die bitter.

Voeg nu de tomaat toe en roer even door. Zet het vuur even iets lager.

Voeg het (zee)zout, de suiker, kruiden, peper en toe. Laat de pizzasaus vervolgens onder af en toe roeren aan de kook komen.
Kook de saus op een laag vuur circa 15 tot 20 minuten. Af en toe roeren. Na circa 15 tot 20 minuten kan de pan van het vuur af. De saus kan nu afkoelen. Af en toe nog even doorroeren.

Bekijk ook de youtube video klik op de afbeelding!

Tips! en Leuke wetenswaardigheden voor de pizzasaus bereiding!

Varieer met verschillende soorten tomaten in de pizzasaus:

Om je eigen smaak aan de pizzasaus te geven delen we graag nog wat tips. Door de pizzasaus net tegen het einde van het koken nog even met een staafmixer of pasfit iets fijn te maken krijg je een gladde pizzasaus. Wil je een rustiek ogende pizza dan zijn de stukjes tomaat in de saus juist wat je wil!

Experimenteer ook eens met verse tomaten. De pizzasaus krijgt een lichtere kleur met verse tomaten. Of neem voor je pizzasaus eens hele tomaten uit blik (even fijnknijpen voor gebruik in stukken). Ook de soort tomaten of kwaliteit tomaten uit blik geven weer een heel andere smaak. Overigens kun je de knoflook en de ui ook uit het pizzarecept weg laten. De pizzasaus krijgt dan weer een hele andere smaak.

Verse kruiden in de pizzasaus LEKKER!
Ook lekker: verse kruiden uit eigen tuin of een pepertje meekoken voor meer pit aan je pizzasaus!
Iets meer suiker voor een zoeter effect. Kortom maak je pizzasaus zoals jij die lekker vind.

Door de toegevoegde suiker in ons recept, wordt de saus na afkoelen iets dikker. De suiker is in dit geval niet bedoeld als smaakmaker maar als een soort bindmiddel!

Bewaren van pizzasaus.

Zelfgemaakte pizzasaus kun je ook goed bewaren. In een bakje in de koelkast (enkele dagen) of in de vriezer. En als je erg veel pizzasaus over hebt gehouden, dan is de saus de volgende dag ook erg lekker met een pasta! Lekker en snel klaar.

Pizzasaus op je pizza aanbrengen!

Natuurlijk wil je je zelfgemaakte verse pizzasaus snel gebruiken op je pizzabodem die je ook zelf gemaakt hebt. Ons advies voor een goed resultaat: laat de pizzasaus echt goed koel worden. Warme of zelfs lauwe pizzasaus op je mooie pizzabodem geeft gegarandeerd problemen.

Meer is minder! Op een echte Italiaanse pizza gaat eigenlijk maar weinig pizzasaus. Een dunne laag pizzasaus, mooi verdeeld over je pizzabodem is genoeg. Met onze professionele pizzasaus-lepel is dat makkelijk aan te brengen zonder knoeien.

 

 

Lees ook:

Zo maak je pizzadeeg met zuurdesem pizzadeeg:

Ja leuk ik wil ook een pizzaoven!

STUUR MIJ EEN BESTELFORMULIER

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN