Oranje Pizza de Hollandse Feestpizza

Oranje Pizza! Leuk voor een Hollands feestje. Maak deze met Koningsdag. Of als speciale pizza voor een WK - EK - Voetbal. Een pittige echt Hollandse Orange Pizza met veel kleur en smaak! Waar is dat feestje?

Oranje Pizza! Onze echte Hollandse Feestpizza!

Deze geweldige Oranje pizza is jaren geleden door PIZZAJOLLY® bedacht voor een wk- voetbal wedstrijd tegen Argentinië. De Oranje WK-pizza. Maar de Oranje feest pizza is te lekker is om alleen maar tijdens een WK of EK voetbal te maken. Daarom noemen we hem nu de Oranje Hollanse Feestpizza! Die kun je dus bij elke gelegenheid maken. Maar ook als je er gewoon zin in hebt!

Zo maak je een pittige "Oranje Feestpizza"!

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje,  samen feest vieren of kijken naar een spannende wedstrijd. Nog leuker als je kunt genieten van je zelfgemaakte pizza. Je maakt de Oranje pizza precies zoals jij hem lekker vind. Pittig of juist wat zachter en smaakvol met bijvoorbeeld een extra toefje creme-fresh er op. Lekker!

Wat heb je nodig voor een Oranje Hollandse feestpizza:

 • Stukjes Oranje paprika
 • Schijfjes Chorizo worst. Chorizo is een lekkere pittige worst
 • als dat wat te heet wordt kun je natuurlijk ook Salami nemen
   
 • pepertjes: kies de soort die jij lekker vind! 
 • dunne schijfjes knoflook
 • stukjes ui
 • mozzarella
 • pizzasaus
 • naar smaak creme-fresh om te verzachten
  TIP! Ga je liever voor een minder pittige Oranje pizza? Laat dan de hete pepers en pittige Choriso weg!
 • Neem Spek, of ham als alternatief.

 

Oranje Pizza! Feestpizza voor Hollands feestje

 

Zo maak je de pittige Oranje Feestpizza:

Maak je pizza-bodem volgens de instructies van PIZZAJOLLY®. Zorg dat de gevormde pizzabodem niet plakt aan het werkblad. Doe er strooi-bloem er onder.

Bestrijk met pizzasaus of gebruik "jouw geheime Oranje Crema"

Bestrijk de pizzabodem dun met je zelfgemaakte pizza-saus. Wil je helemaal los gaan of wat minder pittige pizza maken? Meng dan in een bakje wat van de pizzasaus met een deel creme-fresh en bestrijk je bodem dun met jouw geheime Oranje Crema mengsel. Beleg dan de pizza niet te vol, want de wat vettere crema maakt je pizza al wat zwaar.

Beleg met veel Oranje en Pittige worst!

Nu kun je de Oranje Pizza beleggen met jouw favoriete topping. Zorg voor voldoende "Oranje" dus lekker veel reepjes oranje paprika. Die paprika kun je eventueel al vooraf wat gaar maken. Het beste doe je dat door de parika stukjes in een pan of op het rooster in de oven wat aan te bakken (laat ze niet zwart worden). Naast de paprika beleg je met lekkere stukjes pittige chorizo. Maak het geheel af met stukken Mozzarella en naar smaak nog wat stukjes ui en of knoflook. Doe er voor de echte liefhebber nog wat extra hete pepertjes op! Maak je liever een wat mildere variant kies dan voor spek of lekkere ham. En laat de pepers dan maar beter weg

Ons advies, neem er wel een koud biertje bij, want dit is echt heet!

Bekijk hier meer lekkere pizza-recepten van PIZZAJOLLY pizaovens voor thuis

 

Bekijk hier meer lekkere pizza-recepten van PIZZAJOLLY pizaovens voor thuis

 

Oranje Feestpizza zelf ook maken!
ik wil meer weten

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN