Mexicaanse worst op een pizza-broodje

Wat eet je bij een "Mexicaanse Cerveza"? Mexicaanse worst op een pizza-broodje natuurlijk. Lekker uit jouw pizzaoven bij een zomers Mexicaans biertje zoals een "Corona" of "Sol Cerveza" of "Captain Jack"!

Het moet niet gekker worden maar dit pizzaoven recept is ooit door PIZZAJOLLY bedacht voor een WK wedstrijd tegen Mexico. Het thema was toen: Ons Nederlands Elftal maakt er MEXICAANSEWORST van! Dat kan natuurlijk ook heel erg goed in de houtgestookte pizzaoven. Want in de pizzaovens van PIZZAJOLLY® maakt je niet alleen de lekkerste pizza maar ook heerlijk brood, ovenschotels en een Italiaanse barbecue! Zo is een Leuk broodje ontstaan die je natuurlijk ook op andere momenten maakt.
Dus een lekker Mexicaanse worst is zo geroosterd. Wat zullen ze het warm krijgen die mexicanen.

Wat heb je nodig:

  • mexicaanse worsten (haal ze bij de slager) of kies een vega alternatief
  • pizzadeeg
  • sla
  • ui-ringen
  • mexcicaanse zoet-pittige saus met pepers en knoflook (maak die bij voorkeur zelf)
  • pizzaoven en bbq-set

Zo maak je de pizzabroodjes met Mexicaanse worst in de PIZZAJOLLY pizzaoven:

De PIZZAJOLLY pizzaoven opstoken tot circa 350 - 400 graden, laat de pizzaoven een tijdje rustig branden. Laat de temperatuur wat zakken tot onder de 300 graden.

Bak de pizza-broodjes op hoge temperatuur

Maak nu van je pizzadeeg een aantal platte broodjes met een doorsnede van ongeveer 13 cm. Bak die kort en op hoge temperatuur in de pizzaooven tot ze bol gaan staan en licht-gekleurd zijn. Haal de pizza-broodjes uit de pizzaoven en leg ze onder een theedoek. Dan blijven ze wat warm en tevens wat zacht.

pizza-broodjes voor mexicaanse-worst uit de pizaoven

Worst roosteren in de pizzaoven met de BBQ-set

Als de pizzaoven nog zo'n 250 tot 300 graden is met wat kleine vlammen, leg dan de worsten naast het houtvuur in de pizzaoven. Gebruik hiervoor wel de speciale PIZZAJOLLY bbq-set. De worst niet rechtstreeks op de stenen-ovenvloer leggen. Bak de worsten mooi bruin en gaar. Voor de liefhebbers kunt je nog enkele Chili pepertjes mee grillen. Eventueel kun je de grote uien-ringen ook licht roosteren.

mexicaanse worst in de pizzajolly pizzaoven

lekker op een pizza-broodje met sla en ui-ringen

Serveer de worsten op een vers pizza-broodje. Snij pizza-broodjes open en vul met wat frisse sla, grote ui-ringen en naar smaak wat reepjes chili-peper. Maak het af met een zelfgemaakte Mexicaanse saus. Lekker!!!!  

PS Liever plantaardig?

Maak dan de vega variant van het PIZZAJOLLY pizza-broodje met mexicaanse worst! gebruik dan bijvoorbeeld Garden Gourmet.

 

Meer leuke recepten voor de PIZZAJOLLY pizzaoven kun je hier bekijken

Meer leuke recepten voor de PIZZAJOLLY pizzaoven kun je hier bekijken:

Koken en Bakken in de PIZZAJOLLY® pizzaoven

Ja! Leuk. Dat wil ik ook

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN