Halloween spinnenweb pizza met mozzarella en echte spinnen!

Zo maak je eem Halloween Scary pizza met spinnenweb!

Spinnenweb pizza met spin (een Halloween pizza)!

Inspiratie voor een leuke en lekkere pizza ligt soms voor het oprapen. In het najaar zie je overal in de natuur prachtige spinnenwebben. Dat gaf PIZZAJOLLY® pizzaovens "Spinspiratie" voor een leuke maar Creepy Halloween pizza. Een Italiaanse pizza met spinnenweb en spin! Echt een SCARY PIZZA voor bijvoorbeeld Halloween!

Zo maak je zelf een Creepy Halloween Spinnenwebpizza!

Een pizza met spinnenweb en echte spin is erg leuk om te maken voor bijvoorbeeld Halloween of voor een feestje. Wij weten zeker dat iedereen deze pizza echt eng (lekker) zal vinden.

Natuurlijk maak je het liefst je eigen Halloween pizza. Met onderstaand recept en tips gaat dat lukken.

Ingrediënten voor een Scary Halloween pizza:

- pizzadeeg (recept van PIZZAJOLLY®)

- tomatensaus (goed rood en bloederig...)

- mozzarella

- dunne reepjes mozzarella (voor een wit spiderweb)

- grote zwarte olijven

- ketchup gemengd met bijvoorbeeld ingedikte Balsamico

- evt. schijfjes, salami, groen olijfjes, etc.

- creepy pizza-beleg naar smaak! (hete pepers, kappertjes, knoflook, ansjovis)

Zo maak je een spinnenweb pizza met een wit web:

Voor deze spinnenweb pizza gebruiken we de reepjes mozzarella. Hoe steviger de mozzarella is, hoe mooier het web wordt. Maak de pizzabodem en bestrijk die met pizzasaus. Maak met de reepjes mozzarella een mooi spinnenweb zoals op de tekening aangegeven. Leg de reepjes niet te dicht bij elkar en maak het wat ruim van opzet. Zo voorkom je dat de mozzarella na het bakken aan elkaar vloeit en geen web meer te zien is.
Maak en of meer spinnen van de zwarte olijven (zoals op de foto) plaats die op de pizza. Evt. nog stukjes groene olijf of stukjes paprika toevoegen om het effect nog mooier te maken.

Pizza heet en snel bakken naast het houtvuur!

Bak de spinnenwebpizza op hoge temperatuur in de houtgestookte PIZZAJOLLY pizzaoven. Let op dat de mozzarella niet helemaal smelt. Dat geeft het mooiste effect. Als alternatief kun je ook eerst de bodem kort gaar bakken met alleen de pizzsaus (en evt. wat stukjes salami). Dan beleggen met de mozzarella en spin(nen) en nog even kort in de oven de mozzarella laten smelten.

pizza met spinnenweb van mozzarella

 

Zo maak je de spinnen voor de Scary pizza met spinnenweb:

Mooie spinnen voor op de pizza maak je van zwarte olijven. Hoe groter hoe mooier de spin zal zijn. Maak ook "vliegen", diertjes van bijvoorbeeld groene olijven, kappertjes of paprika stukjes. Ook leuk laat uw bezoek(kinderen) zelf de spinnenweb pizza maken!

Spinnen voor op de pizza maak je zo!

 

Een pizza met donker gekleurd spinnenweb:

Ook leuk om te maken is een pizza spinnenweb met een donker gekleurd spinnenweb er op. Dat ziet er nog echter uit!

Voorbereiding:

- mix een deel ketchup met bijvoorbeeld balsamico (ingedikt) zodat u een mooie donkere saus krijgt. Doe deze in een spuitfles met fijne spuitopening (of vouw een spuitzakje van bakpapier).
- maak de spinnen van de zwarte olijven en leg deze klaar op een bordje. evt. ander beleg ook vast klaar leggen (vliegen, beestjes, bladeren, etc.).

Maak je pizza met spinnenweb en spin:

De Halloween spinnenweb pizza met donker web maak je door eerst de pizzabodem met de pizzasaus en mozzarella te bakken. Maak de pizzabodem en bestrijk met pizzasaus, beleg met kleine stukjes mozzarella zodat de hele pizza belegd is (kleine stukjes fijngehakte mozzarella). Bak de pizza in de hete houtoven naast het houtvuur in een minuutje lekker krokant en geurig.

Na het bakken:

Leg de Halloween pizza op een bord. Neem de "Balsamico-tomatensaus" en maak met de spuitfles een mooi spinnenweb op de pizza. Zet de spinnen en (vliegen) op de pizza en klaar is uw pizza!

 

Spinnenweb pizza van PIZZAJOLLY met web van balsamico-tomaatsaus

 De Halloween pizza met spinnenweb  van Balsamico-tomatensaus.

 

PIZZA TIP!

Natuurlijk kunt u met een beetje "spinspiratie" de pizza met spinnenweb ook op andere manieren beleggen. Wij zagen op het "web", pizza's belegd met bijvoorbeeld reepjes ansjovis, dunnen reepjes paprika, wortel of andere groente (voor het web).

En voor een extra Creepy Halloween pizza kun je ook nog knoflook en extra hete pepertjes gebruiken!

Ook kunt u een witte saus maken en die gebruiken voor het maken van een wit spinnenweb. Bijvoorbeeld van een roomkaas met knoflook en uitjes. 

Zoete pizza! Ook Gruwelijk lekker.
En als u liever van een zoete pizza houdt dan kunt u bijvoorbeeld nutella gebruiken, en voor het web een witte creme-saus maken van mascarpone gezoet met poedersuiker. En spinnen van donkere "Oreo" koekjes of chocoloade.

Hoe gaat jouw enge Halloween pizza er uit zien? Laat het ons weten op FACEBOOK!

Meer weten? Ook een pizzaoven in de tuin? Vraag de folder >>

 

Maak Halloween dit jaar extra bijzonder! Jouw Halloween feest met een houtgestookte pizzaoven. Op een donkere avond in November maak je het wel heel eng gezellig. De geur van rook, de vlammen en jouw zelfgemaakte Halloween pizza's. Eng lekker en echt eng leuk om te doen.

We hebben jouw pizzaoven al klaar staan! Dus met Halloween nog bakken? Dat kan! Bel of mai ons voor meer informatie of bestellen! 0343 575 898

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN