pizza deegbollen in zak pizzajolly

PIZZADEEG Over? Tips! van PIZZAJOLLY

Voor de thuis-pizzabakker!

We krijgen bij PIZZAJOLLY wel eens de vraag, wat te doen met overgebleven pizzadeeg? Wij delen graag een paar leuke oplossingen met u. Want weg gooien is natuurlijk helemaal niet nodig. En wij weten zeker dat u dat met onderstaande tips ook echt niet meer wilt!

 

 

 

PIZZADEEG Over? Wat doe ik er mee?

Tip! van PIZZAJOLLY pizzaovens.

Wij kennen het probleem. in uw enthousiasme heeft u wat veel pizzadeeg gemaakt. Na het bakken van al die lekkere pizza's in uw houtgestookte pizzaoven blijven er nog enkele deeg-bolletjes liggen. Wat doet u er mee? Wij hebben enkele leuke tips voor u:

 

 

Tip1 Morgen weer pizza!

Wat pizzadeeg over? Dan bakt u de volgende dag toch nog een pizza! Een goed gemaakt pizzadeeg kunt u rustig de volgende dag nog een keer gebruiken. U bewaart het deeg gewoon in de koelkast tot de volgende dag (wel goed afgedekt om uitdrogen te voorkomen. Een uurtje voor gebruik kneedt u het pizzadeeg nog even luchtig door en laat de bolletjes bij kamer temperatuur nog even rusten.
U maakt vervolgens uw pizza's. Omdat het deeg nog langer heeft kunnen rusten, is het deeg nog smaakvoller en de pizzabodem nog steeds erg lekker.

 

 

Tip2 Maak zelf versgebakken pizzabollen

Dit is de favoriete oplossing van PIZZAJOLLY. Wij maken vaak van de overgebleven bolletjes pizzadeeg nog een aantal heerlijke pizzabollen. Uw pizzaoven is na het bakken van pizza's nog lekker lang heet. Ideaal dus om nog brood te bakken. Bij circa 250 graden bakken wij de pizzabollen in zo'n 10 t0t 12 minuten goudbruin af. Lekker voor de volgende dag. Bijvoorbeeld met wat zoute boter, ham en rucola!

>>> Kijk hier voor de werkwijze voor de PIZZAJOLLY pizzabollen:

 

Tip3 pizzadeeg bewaren in de vriezer!

Wie wat bewaard.... Onverwachte gasten? Opeens zin in een lekkere houtoven pizza? Dan is het goed te weten, dat u uw overgebleven pizzadeeg ook gerust kunt invriezen. Zelfs na enkele weken in de vriezer is het pizzadeeg vaak nog verrassend goed te gebruiken. U bakt dan ook met weinig moeite van uw bewaarde deegstukken nog een heerlijk houtoven pizza. PIZZAJOLLY vertelt u graag hoe pizzadeeg het beste bewaard kan worden in de vriezer.

PIZZAJOLLY advies: "goed er in, is ook vaak goed er uit!" Wat bedoelen we daar mee? Volgens onze pizzabakkers ervaring, is eigenlijk alleen een pizzadeeg gemaakt volgens het originele Italiaanse recept, en met gebruik van goede ingredienten (o.a. Italiaanse pizzabloem typo 00) goed te bewaren. Dat geeft u de beste garantie, dat het deeg ook na een periode in de vriezer nog een goede pizza oplevert!

 

 

Werkwijze en Tips! Zo bewaar je pizzadeeg in de vriezer!

Stap 1

Laat uw pizzadeeg-bollen lekker lang rijzen. Liefst langzaam, als het kan op een koele plaats, negen tot tien uur rijzen is geen probleem. Dan krijgt het deeg de meeste smaak.

pizzadeeg van PIZZAJOLLY pizzaovens

 

Stap 2

Maak van de los gerezen pizzadeeg stukken weer mooie bolletjes. Het zogenaamde "opbollen" doet u door het deeg licht door te kneden en vervolgens tot een bal te vormen.

pizzadeeg voorbereiden voor bewaren PIZZAJOLLY 

 

Stap 3

De pizzadeeg bollen verpakken in bijvoorbeeld een diepvrieszak. Belangrijk is dat de deegstukken in de vriezer niet kunnen uitdrogen.

Hoe kan ik na invriezen pizzadeeg weer gebruiken?

Als u het deeg na een periode in de vriezer wilt gaan gebruiken zijn er twee mogelijkheden.

De eerste mogelijkheid is het deeg in de goed afgesloten zak of bak, de avond voor gebruik in de koelkast te plaatsen. Vervolgens, circa een uur voor gebruik op kamertemperatuur verder laten rijzen.
Een andere mogelijkheid, is om het deeg minimaal een tot twee uur voor gebruik uit de vriezer te halen en in een warme omgeving te laten ontdooien (rond de 25 graden). Het ontdooide deeg zal wat plakkerig zijn. Bij het vormen van de pizza eerst even wat bloem op het deegstuk strooien, maakt het bewerken makkelijker!

Lees hier ook het artikel: Pizza van bewaard pizzadeeg maken! >>

pizzadeeg gereed voor invriezen bij PIZZAJOLLY pizzaovens voor thuis!

 

>> Zelf pizza maken! Zo maakt PIZZAJOLLY pizza >>

>> Meer pizza recepten! Leuke recepten voor de pizzaoven >>

 

Vraag een folder >> Ook aan de slag met een echte pizzaoven?

Bel 0343 575 898 voor meer informatie of mail ons uw vraag.

 

Meer leuke pizzaoven-filmpjes >> Bekijk de PIZZAJOLLY ovens in actie >>

 

 

 

©2022  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN