Pizza Nutella. Niet alleen voor kinderen!

Zoete pizza's

Zo maakt u ook een lekkere zoete pizza in uw houtgestookte pizzaoven. Pizza met Nutella is echt lekker als dessert. En zeker niet alleen voor kinderen! Met een beetje creativiteit en onze tips maakt u zelf ook de lekkerste zoete pizza's.

 

Pizza Nutella van PIZZAJOLLY!

Met een houtgestookte pizzaoven van PIZZAJOLLY in de tuin kookt u een complete diner. Nodig familie of vrienden uit om te komen genieten van uw heerlijke houtoven pizza's. Maak als appetiser een aantal verse broodjes welke u serveert met knoflookboter of tapanade. Het hoofdgerecht is dan bijvoorbeeld pizza maar kan natuurlijk ook een van de andere gerechten zijn die hier op de site staan. Zoals een gratin met courgette en aardappels, een lekker braadstuk (ham) of een geroosterde gevulde kip. Als nagerecht is dan een zoete pizza een leuke afsluiter.

 

 

Zo maak je zoete pizza in de houtgestookte pizzaoven!

De basis voor onze zoete pizza is natuurlijk het perfecte Italiaanse pizzadeeg. Zorg er voor dat het lekker lang heeft kunnen rusten (minimaal 3 uur). Goed afgedekt om uitdrogen te voorkomen. 


PIZZA NUTELLA:

  • 1 pot Nutella (Nutella is Chocolade Hazelnoot pasta)
  • banaan
  • hazelnoten (licht geroosterd)
  • amandelen
  • vanille ijs
  • witte chocolade krullen
  • Italiaanse likeur naar smaak Frangelico of Amaretto

Laat de pot nutella naast de oven of "au bain marie" (in een pan warm water), lekker zacht worden. Roer het goed door zodat de Nutella vloeibaar wordt.

Zorg dat de pizzaoven mooi warm is, zo rond de 300 graden met een rustig vuurtje.
Maak een mooie niet al te dunne pizzabodem. Zorg dat de bodem niet aan het werkblad kan plakken door wat bloem onder het pizzadeeg te strooien.

 

Lekker smeren!

Neem nu de pot Nutella en giet de Nutella op de pizzabodem, verdeel de nutella alvast tijdens het gieten. Neem nu een lepel en strijk de Nutella wat glad en gelijkmatig over de pizza. Zorg dat er een rand van ongeveer twee centimeter vrij blijft.

Bak de pizza Nutella in de houtgestookte oven in korte tijd mooi goudbruin van kleur. Snij na het bakken de nog warme pizza in punten en verdeel over enkele bordjes of schaaltjes. Serveer naturel of bijvoorbeeld met een bolletje vanille ijs.

Met bovengenoemde ingredienten kunt u de pizza Nutella nog lekkerder maken. Bak de hazelnoot mee op de pizza. De banaan en amandelschaafsel kan beter na het bakken op de pizza worden gelegd (kans op aanbranden en te gaar).
Serveer bij de pizza Nutella nog een Italiaanse likeur (Amaretto, of noten likeur) en u hebt een super lekker dessert.

Pizza Nutella maak je zo! 

Zoete pizza varianten!

Behalve de pizza met Nutella zijn er meer zoete houtoven pizza's te bedenken. Bijvoorbeeld door de pizzabodem met "kookroom" te bestrijken. Na het bakken belegd u deze zoete pizza dan bijvoorbeeld met vers fruit. Zoals aarbei, kersen of perzik, peer, etc.

Ook kunt u de pizza-bodem voor het bakken voorzien van een laag "Frangipan", dat is een mengsel van Amandelspijs, ei, citroenrasp en een weinig boter. Na het bakken kunt u dan hierop naar smaak banaan, of vers fruit leggen. Deze variant kan ook samen met koksroom worden gebakken.

 

Pizza met frangipan en luchtige bakkersroom!

Ook lekker is het om op de zoete pizza met "frangipan" na het bakken een laag kookroom gemengd met slagroom en "kirch" aan te brengen. Hierop dan bijvoorbeeld nog wat geraspte chocolade strooien (de kookroom koud laten worden, de slagroom kloppen danmet de "kirch of een andere likeur" luchtig door de kookroom scheppen.

Kortom met wat fantasie en uitproberen maakt u al snel uw eigen speciale Dolce in de houtoven. Buon Appetito

 

Meer weten? Vraag PIZZAJOLLY naar de mogelijkheden en ga ook zelf koken in een echte houtgestookte pizzaoven. 0343 575 898 of mail naar PIZZAJOLLY pizzaovens!

Ook op onze Facebookpagina staan regelmatig leuke recept-ideen en foto's

 

 

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN