Pizza Bianca Rosmarino

Lekker en makkelijk zelf te maken een witte pizza met Rozemarijn!

De echte voorjaarspizza is de pizza Bianca Rosmarino. Een "witte pizza" met rozemarijn. De rozemarijn in nu op zijn mooist met prachtige bloemetjes en veel geur. De ideale smaakmaker voor op een heerlijke houtoven-pizza uit je eigen pizzaoven in de tuin.

 

Bianca = Wit  PIZZA BIANCA = de witte pizza!

Wit is de kleur van het voorjaar, fris en nieuw. Dat is wellicht ooit de inspiratie geweest voor de creatie van de "pizza bianca". De witte pizza met niet meer beleg dan rosemarijn, lekkere olijfolie, zwarte peper en zeezout. Deze eenvoud maakt de witte pizza juist erg lekker en ook makkelijk te maken.

Ook thuis maak je deze witte pizza in je houtgestookte pizzaoven. En wat leuk is, met wat extra ingrediƫnten maak je zelf de lekkerste varianten van de witte pizza. Want waarom zou je de witte pizza alleen met rosemarijn maken? Deze is bijvoorbeeld ook erg lekker met extra mozzarella, of in combinatie met peer en gorgonzola!

 

Zo maak je zelf een pizza bianca in de PIZZAJOLLY pizzaoven

De basis voor de witte pizza, is natuurlijk het pizzadeeg van "bloem, water, zout en gist". Gebruik de juiste ingrediƫnten (typo "00" pizzabloem bijvoorbeeld). Kneed het deeg lang genoeg om het mooi elastisch te maken. Laat je pizzadeeg daarna lekker lang en bij voorkeur koud rusten. Zo krijg je veel smaak en geur in het deeg. Leg de deegbollen een uurtje van te voren op een wat warmere plaats zodat deze nog wat kunnen rijzen. Je hebt dan een mooi luchtig deeg wat makkelijk te vormen is tot een pizzabodem.

 

De blanke pizza-bodem

Zet je pizzabeleg klaar (olijf-olie, zeezout, rozemarijn, zwarte peper -grof gemalen).

Maak een mooie dunne pizzabodem. Bestrooi deze met blaadjes rozemarijn, zwarte peper uit de pepermolen (liefst wat grof gemalen) en grof zeezout. Vlak voor je de pizza op de pizzaschep neemt besprenkel je de pizzabodem met een lekkere olijfolie.
Naar wens kun je voordat je de olie op de pizza sprenkeld, de bodem eerst nog met een vork inprikken. Dan komt de bodem minder ver naar boven tijdens het bakken. Let dan wel op met de hoeveelheid olie doe je er op giet die kan er tijdens het bakken aflopen en verbrand op de hete vloer van de pizzaoven!

Wat eten we vandaag? Pizza?

 

 

Witte pizza variaties:

Omdat een pizza niet altijd met "pizzasaus gemaakt hoeft te worden kun je best veel "witte pizza" variaties bedenken die erg lekker zijn. Maak ook eens een pizza met mozzarella, blaadjes "salie", peper en zeezout. Ook erg lekker is de bodem te bedekken met schijfjes peer, wat stukjes mozzarella en een schimmelkaas. En voor een "gezonde" variant, beleg je de bodem met dun gesneden schijfjes courgette, tomaat, knoflook en wat olijfolie en peper en zout. krijg je er al zin in?

Kijk ook eens naar onze andere recepten en tips >> PIZZARECEPTEN

PIZZA BIANCA PIZZAJOLLY

Maak de lekkerste houtoven pizza makkelijk zelf! 

In de houtgestookte pizzaovens van www.pizzajolly.nl maak je zelf de echte Italiaanse houtoven pizza. Bijvoorbeeld in de "PIZZAJOLLY Originale 70". De pizzaoven voor thuis in de tuin. Bewezen duurzaam en erg leuk in gebruik. Niet voor niets staan deze ovens al meer dan 10 jaar in veel Nederlandse tuinen. Geschikt voor het weer in Olanda. Lekker snel warm en makkelijk in gebruik. 

 

Ja, ik wil ook een PIZZAJOLLY pizzaoven!

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN