Opgeblazen pizza! Inflated pizza!

Zo maak je een opgeblazen pizza! Recept en werkwijze van PIZZAJOLLY®. Blaas maar op die pizza! Dat ga je vast vaker horen! Tenminste, als je in jouw houtgestookte pizzaoven ook deze "Inflated pizza" - "Opgeblazen pizza" gaat maken.

Een opgeblazen pizza maken is super leuk om te doen. En ook nog eens erg lekker. Je maakt een twee in een pizza-verrassing. Want je hebt na het bakken niet alleen een mooie pizza. Maar ook nog eens een eetbare schaal met daarin een "Rucola Salade". Hoe dat zit?

Maak een opgeblazen pizza! Recept en werkwijze van PIZZAJOLLY®

Wat heb je nodig voor een opgeblazen pizza?

 

Werkwijze voor het maken van een Opgeblazen pizza!

Ons eerste advies. Zet alles wat je nodig hebt alvast klaar op de werktafel. Stook de oven op en zorg dat die mooi heet is. 350 graden met een rustig vuur. Zorg ook voor een schone werktafel met voldoende strooibloem er op!

Bewijs het maar. Ben jij een echte pizzabakker?

Met het maken van een opgeblazen pizza kun je bewijzen hoe goed je bent als pizzabakker! Omdat het belangrijk is dat alle onderdelen goed zijn zoals het pizzadeeg en de pizzaoven. En je alle technische vaardigheden van het pizza bakken onder de knie hebt. Het maken van een mooie pizzabodem, het opblazen en dichtmaken van de pizza. En ook belangrijk, het opscheppen van de pizza en in de oven afbakken! Een mooie uitdaging dus! Durf jij het aan? Met onderstaande beschrijving en de foto's moet het zeker lukken.

En wil je een ook een  "pizza-professional in actie zien? Bekijk dan dit filmpje:

Stap 1.

Maak twee pizzabodems. Zorg dat de bovenste iets dikker blijft dan de onderste.

pizzabodem voor opgeblazen pizza makenpizza op blazen voor pizzaballon

Stap 2.

Bestrijk de onderste bodem met pizzasaus en beleg die met o.a. mozzarella, basilicum en eventueel een  beetje strooikaas voor meer pit.

Stap 3.

Als de onderste pizzabodem iets droog lijkt bestrijk dan de randen met een kwastje en iets water. Leg nu de rietjes op de pizza (zie foto) die moten net in de binnen-cirkel komen. Leg nu de bovenste pizzabodem er op. Druk de randen voorzichtig aan. Maak vervolgens de pizza's aan elkaar vast door de rand iets om te vouwen en samen te knijpen. Doe dit rondom tot aan de rietjes (zie foto).

pizza opblazen randen dicht maken

Stap 4.

We gaan de pizza opblazen. LET OP!! Voordat je de pizza gaat opblazen zorg dat de oven klaar is voor het bakken. Dus temperatuur en vuur ok? De vlammen moeten niet te wild zijn. Want dan verbrand de pizzaballon! We willen iets rustig bakken. Leg een stuk aluminiumfolie klaar bij de oven. Zorg dat de pizzaschep klaar ligt. En zorg dat er voldoende strooibloem onder de pizza zit en eventueel op de pizzaschep.

Nu zijn we klaar voor een pizza-blaasklus :)

Blaas de pizza met de rietjes op tot een mooie volle pizzaballon. Heb je de pizzaballon opgeblazen zorg dan dat de lucht er niet uit gaat. Maak het deeg van de rand dicht op het moment dat je de rietjes er uit trekt!

pizza opgeblazen pizzajolly inflated pizzapizza opgeblazen inflated pizza

Stap 5. Zo bak je de opgeblazen pizza mooi bruin!

Neem de opgeblazen pizzaballon nu voorzichtig op de pizzaschep. Schuif de pizzaballon op de ovenvloer om te bakken. Omdat de ballon erg dun is, zal die door te groot vuur snel kunnen verbranden. Dat willen we niet. Dus zorg dat je vuur rustig is maar de temperatuur toch nog rond de 300 tot 350 graden is.
Als de pizza iets gebakken is kan er een stuk aluminiumfolie op de pizzaballon gelegd worden. Hierdoor wordt eventueel verbranden voorkomen.

Bak de pizza mooi bruin af! De bovenkant van de pizza gaan we na het bakken los snijden

opgeblazen pizza bakken in de PIZZAJOLLY pizzaovenOpgeblazen pizza gaat in de pizzaoven van PIZZAJOLLY

Stap 6 De Opgeblazen pizza na het bakken af maken en serveren!

Als de pizza net uit de oven is gaan we die meteen klaar maken om te serveren. De bovenkant van de pizzaballon rondom los snijden. Het kapje - de ballon draaien we nu om. Zo heb je een eetbare salade schaal. In de pizza-schaal en op de pizza leggen we nu eerst de rucola. 

Op de pizza een hand rucola in het midden. In de pizza-schaal voldoende rucola voor een salade.

De pizza maak je af naar wens. Beleg met lekkere stukken Prosciutto Crudo, pijnboompitjes en evt flinters mooie oude Parmigiano Reggiano of een Grana Pardano. Bestooi met wat zwarte peper en besprenkel met olijf olie. 

De eetbare pizza-Salade-Bowl bereiden. In de salade pizza-schaal hebben we al de rucoal gedaan. Bestrooi die met wat zwarte peper, zeezout en olijf olie. Maak het af door er wat mooie oude balsamico over te sprenkelen. Even door elkaar scheppen en genieten maar!

Uiteraard kun je de vulling van de pizza en de salade naar wens aanpassen. We zien graag het resultaat op onze Facebook pagina langskomen!

Bekijk hier een filmpje over het maken van een opgeblazen pizza!https://www.youtube.com/watch?v=bRwo91JAcJc&t=73s

 

Opgeblazen pizza beleggen met Ham en Rucolapizza salade opgeblazen pizza bakken

 

 

 

 

 

 

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN