O Jee, helemaal in stukken!

De "Borrelpizza" van PIZZAJOLLY lekker en snel gemaakt!

Zo maak je voor je gasten een origineel borrelhapje!

Soms kan "simpel" juist erg leuk en lekker zijn. Onze "borrelpizza" is erg makkelijk te maken en ziet er leuk uit. Je gasten kunnen de stukjes zelf afbreken. Naar wens kunnen de stukjes zelfs gevuld worden. Maar ook gewoon zo met wat olijfolie en zeezout zijn ze erg lekker bij een drankje of als voorgerecht.

 

Hoe maak je de PIZZAJOLLY borrelpizza:

De Borrelpizza van PIZZAJOLLY is lekker snel gemaakt. Bovendien kun je ze al van te voren maken en serveren als de borrel begint. Maar, is dit eigelijk wel een pizza? Wij vinden van wel en het is in ieder geval erg lekker. Stook je pizzaoven lekker heet en ga aan de slag:

stap 1.

Rol een deegbol mooi dun tot een platte pizzabodem.

stap 2.

Neem het grote pizzames en snij de pizzabodem in stukken. Hierbij laat u het midden vast zitten! Dus niet helemaal doorsnijden. U heeft nu een soort grote bloem!

Borrelpizza van PIZZAJOLLY

 

stap 3. 

Bestrooi de pizzaschep met wat grove bloem (semola) en schep de pizzabloem op, of leg deze op de pizzaschep. Nu de "borrelpizza" in de pizzaoven leggen naast het houtvuur. Bak tot de pizza mooi goudbruin is van kleur. De stukjes van de "borrelpizza" moeten licht krokant zijn en makkelijk afbreken. 

 Borrelpizza uit de pizzaoven van PIZZAJOLLY

Wat serveer ik bij de PIZZAJOLLY "borrelpizza" (vulling)?

Hier is het antwoord, eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken!

Wat erg leuk en lekker is, is om de stukjes vooraf al af te breken en deze zelf te vullen met een lekkere cremé of kaasvulling. Een eenvoudige lekkere cremé maak je snel zelf door bijvoorbeeld, mascarpone met stukjes gerookte zalm, bieslook, peper en zout te mengen (of met ham en kaas).

Maar ook een lekkere luchtige roomkaas uit de winkel met knoflook en kruiden is erg smakelijk.
En wil je het simpel houden? Dan is een kommetje met lekkere olijfolie en een schaaltjes zeezout als dipper ook erg lekker.En natuurlijk is een kruiden-boter ook altijd lekker.

Leg de stukjes gevuld bijvoorbeeld op een groot bord met in het midden een schaaltje met een dip. Of laat de "borrelpizza' heel en laat de gasten zelf de stukjes afbreken. Mmmmm... dat smaakt naaar meer.

 

 Lekker bij de borrel PIZZAJOLLY

 

 

 

 

 

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN