Kerstpizza van PIZZAJOLLY pizzaovens!

Nagerecht voor Kerst - Oud en Nieuw! Recept voor een zoete kerstpizza!

Deze heerlijke Kerstpizza bedachten we speciaal voor de PIZZAJOLLY® fans! Een heerlijke "zoete" pizza die past bij elk kerstdiner of winters Oud en Nieuw feest. Natuurlijk versgebakken het lekkerst maar u kunt de Kerstpizza ook al van te voren klaar maken! Zo heeft u dit jaar wel een heel speciaal kerstgerecht!

Pizza als nagerecht met kerst? Lekker en zoet!

Bij pizza denkt een ieder altijd eerst aan pizzasaus, kaas, mozzarella en ander hartig beleg. Een zoete pizza, bijvoorbeeld als nagerecht is minder bekend. Jammer want een pizza als nagerecht is echt heel erg lekker. Zeker als deze gebakken is in de houtgestookte pizzaoven! Speciaal voor Kerst bedacht PIZZAJOLLY® pizzaovens een zoete pizza als nagerecht. Met de kerstpizza als dessert is uw kerstdiner nu al geslaagd! Hieronder leest u hoe u zelf een kerstpizza maakt! Met het pizzarecept van PIZZAJOLLY® wordt uw kerstfeest echt Italiaans.

kerstpizza PIZZAJOLLY 

Zo maak je de PIZZAJOLLY Kerstpizza!

Wat heeft u nodig voor de feestelijke kerstpizza van PIZZAJOLLY?

Recept voor kerstpizza!

Benodigdheden voor een kerstpizza:

 • pizzadeeg
 • banketbakkersroom (bijvoorbeeld een mix van Koopmans) of van uw lokale bakker!
 • kaneel
 • kristalsuiker
 • rozijnen
 • Grappa
 • grove strooibloem (bijv. Semola).
 • houtgestookte pizzaoven


Voorbereiding voor het maken van een kerstpizza!

Net zoals bij het maken van hartige pizza's, is voor het bakken van een kerst-pizza de voorbereiding belangrijk. Onze tip! Zorg dat alles vooraf al klaar staat. Netjes in verschillende bakjes zodat u snel de pizza kunt maken zonder dat deze kan gaan plakken. Zorg ook voor een schone theedoek in de buurt, zo houdt u schone handen.

 • Maak van de kristalsuiker en kaneel uw eigen "kaneelsuiker mix". Op bijvoorbeeld 1kg suiker begint u met twee tot drie eetlepels kaneelpoeder. Te veel kaneel toevoegen kan gaan overheersen!
 • Maak een dag van te voren de rozijnen schoon. In een bak goed afspoelen met water en uit laten lekken in een vergiet (let op evt. harde stukjes van takjes). Doe de rozijnen vervolgens in een bakje en voeg water toe tot ze onder staan.

  Rozijnen op smaak brengen met Grappa:
  Nu kunt u afhankelijk van uw eigen smaak, wat Grappa of andere sterke drank (rum of brandewijn) toevoegen. Wij kozen er voor de Grappa niet te laten overheersen en alleen de smaak en geur aan de rozijnen te geven. Wilt u de grappa straks ook echt terug proeven in de rozijn dan voegt u minder water toe en meer drank!
  Het lekkerst is om het rozijnen mengsel een dag te laten intrekken!
  Giet een uurtje voor gebruik de rozijnen af en laat ze in een vergiet uitlekken.
 • Maak van te voren ook de banketbakkersroom klaar. Zorg dat deze niet te slap is. Als de room va uw lepel afloopt is het te slap. tegenwoordig zijn er poedermixen te koop voor een prima banketbakkersroom. Eventueel kunt u een zakje poeder bij uw lokale bakker halen.

 • Het pizzadeeg maakt u volgens het pizzarecept van PIZZAJOLLY. Laat het deeg lekker lang rusten (minimaal 4 tot 8 uur). Zorg dat het deeg lekker soepel is (niet slap en plakkerig) en voeg eventueel 2 eetlepels olijfolie toe aan het deeg!

Zo maak je als nagerecht een kerstpizza uit de pizzaoven!

Als alle benodigdheden klaar staan is de kerstpizza snel gemaakt. Allereerst zorg je dat de pizzaoven lekker heet is! Tussen de 300 en 400 raden werkt het best. Vergeet vooral niet de ovenvloer te vegen.

Maak nu een pizzabodem. Zorg dat deze niet kan plakken aan het werkblad of schep. Strooien, strooien, strooien en er niet meer aanzitten! Onze Tip! Zorg dat het werkblad schoon en droog is.

Bodem klaar? Dan met een eetlepel de bakkersroom over de pizzabodem uitstrijken. De laag mag circa een euro dik zijn :) Te veel room kan tijdens het ballen van de pizza aflopen.

Kerstpizza van PIZZAJOLLY pizzaovens!

Op de laag bakkersroom, strooit u een laag kaneelsuiker. Zorg dat de rand van de pizza vrij van suiker en room blijft! Als laatste stap bestrooit u de Grappa rozijnen over de pizza!
bestrooi de pizzaschep met strooibloem en leg de pizza nu in de hete oven!
Bak de pizza tot de rand bruin begint te kleuren. Uw kerstpizza is klaar!

Leg de versgebakken kerstpizza op een bord of snijplank en bestrooi ruim met poedersuiker!Opdienen met een glaasje Grappa, bol ijs en slagroom!

Buon Appetito! Buone feste! 

 

TIP!

U kunt de kerstpizza ook al eerder maken. Pak de pizza na het bakken goed in en bewaar bijvoorbeeld een dag in de koelkast. Invriezen kan ook. Dan enkele uren voor gebruik uit de vriezer halen. Vlak voor het eten eventueel nog even opwarmen in een matig warme oven.

Kerstpizza natuurlijk Ook leuk voor Oud en Nieuw!

Deze kerstpizza is ook leuk om te maken voor oudjaar of met nieuwjaarsdag! Bekijk ook het filmpje >>

 

PIZZAJOLLY pizzaovens. Ook erg leuk in de winter!

Ja! Die wil ik

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN