Echte pizza thuis maken PIZZAJOLLY!

HET GEHEIM VAN DE ECHTE ITALIAANSE PIZZA!

Hoe maak ik pizza?

Wie thuis zelf pizza gaat maken, zal vaak nog die lekkere pizza van de zomervakantie in ItaliĆ« in gedachten hebben. Veelal begint de zoektocht naar het geheim van de pizza met het kopen van een pizzadeeg mix in de supermarkt. Best lekker, maar niet de pizza waarvan men nog steeds droomt. Een volgende stap is meestal een zoektocht via internet naar een Italiaans pizzadeeg recept. Dat komt al een stuk dichter in de buurt van die pizza die u onlangs ook nog bij dat leuke pizzarestaurant bestelde. Maar waar u eigenlijk naar op zoek bent, is het geheim achter de echte Italiaanse pizza! Hoe maakt je "La vera pizza Italiana" ook thuis?

 

Het geheim van de echte Italiaanse pizza!

"La vera pizza Italiana" maak je nu gewoon thuis! Wat is dat eigenlijk die "La vera pizza Italiana"? Letterlijk vertaald betekent het: de echte Italiaanse pizza! Of een pizza zoals men die in Italiƫ maakt. Maar vaker wordt hiermee bedoeld een originele Italiaanse pizza zoals die in Napels wordt gebakken. Dat gaat zelfs zo ver dat men de orignele Pizza Napoletana een beschermde status wil geven. Dat zal moeilijk worden, maar het wordt nu vooral gezien als een keurmerk voor echt lekkere kwaliteits pizza's. Te vergelijken met de Michelin ster!

 

La vera pizza Napoletana!

Kort samengevat: de echte Italiaanse pizza is een pizza met een dunne pizzabodem en een wat dikkere opstaande rand van circa 2 cm. Het deeg wordt bij voorkeur gemaakt van hoogwaardige pizzabloem, zee-zout, water en gist. Voor het beleg kiest men bij voorkeur mozzarella, tomaat, olijf olie en basilicum.

 pizzaoven in de tuin leuk een pizza party met pizzajolly

Bakken in een zeer hete houtgestookte pizzaoven!

Maar het meest kenmerkende voor de "echte Italiaanse pizza" is wellicht dat de pizza wordt gebakken in een zeer heet gestookte pizzaoven. In slechts enkele minuten wordt de pizza naast het houtvuur, op de stenen ovenvloer gebakken. De combinatie van het pizzadeeg, hitte en houtvuur geven de pizza's de kenmerkende smaak en luchtigheid. Bij voorkeur eet men de pizza's dan ook meteen na het bakken op. Op dat moment zijn de geuren en de smaken optimaal.
Ook wij maken onze pizza's volgens de methode zoals men die in Napels hanteert. Maar uit ervaring weten we dat het geheim van pizza vooral zit in de houtgestookte pizzaoven. Hoe het deeg ook gemaakt wordt, een pizza uit de houtoven is echt lekkerder!

 

 

Hoe kan ik zelf pizza maken?

Ook doen? Zelf ook lekkere houtovenpizza maken? Met de PIZZAJOLLY houtgestookte pizzaoven lukt het u voortaan ook! Vraag ons om een folder en ga snel zelf aan de slag met een van onze pizzaovens voor thuis in de tuin! Wij vertellen u uiteraard graag meer over hoe het werkt.......  VRAAG EEN FOLDER >>


Een kijkafspraak voor het aankopen van een pizzaoven bel 0343 575 898. Of kom naar een van de demodagen in 2014.

pizza met tonijn uit de pizzaoven thuis 


En wanneer maakt u de lekkerste pizza?

 

Kijk ook voor meer info op facebook.com/pizzajolly :

#dinsdag-pizza #pizzaoven op woensdag #pizza-op-donderdag #vrijdag-pizza-feest- #pizzaovens-op-zaterdag #pizza-lekker-zondag #maandag-ik-maak-pizza #pizzajolly-weekend

 

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN