Zo maak je lekkere pizza al tonno - pizza met tonijn

De pizza met tonijn is een van onze favoriete pizza's. Tonijnpizza - pizza al tonno - kun je op verschillende manieren maken. Van luchtig smaakvol "de calabrese" stijl tot pittig spicy met rode ui, kruiden en hete pepers.

De pizza al tonno - pizza met tonijn Klassieker om zelf te maken!
Pizza met tonijn is een van de klassieke pizza's die je zeker een keer wil maken in de pizzaoven. Je hoeft niet perse een visliefhebber te zijn voor een pizza met tonijn. Tonijnpizza heeft geen uitgesproken vis-smaak en zal daarom zeker in de smaak vallen. Het leuke van pizza met tonijn is, dat je er je eigen variant van kunt maken. Van een basic belegde tonijnpizza met vooral tonijn en pizzasaus tot en met een goed gevulde pittige tonijnpizza. Deze kan door de rode ui, mozarella en veel pittige kruiden echt spicey zijn! Wil je wel wat pit maar niet zo scherp? Dan is een tonijnpizza met een "frisse toevoeging na het bakken" ook erg lekker!

Zo maak je thuis zelf tonijnpizza in de oven!

Wat heb je nodig voor een pizza met tonijn uit de pizzaoven?:

 • pizzadeeg bollen
 • zeezout
 • zwarte peper
 • oregano
 • olijf-olie
 • rode pepers of chilivlokken
 • tonijn stukjes - tonijn uit blik in water
 • rode uien - witte ui
 • knoflook
 • zwarte olijven
   
 • stukken artisjok hart
 • kappertjes
 • dunne reepjes zoete paprika
 • ansjovis in olie (acciughe - alice )
 • strooikaas
 • mozzarella
 • pittige pizza-olie
 • pizzaoven op circa 400 graden voorverwarmd

Werkwijze voor het maken van jouw eigen stijl - tonijnpizza - pizza a tonno - in de pizzaoven:

PIZZAOVEN  AANSTEKEN! Laat de pizzaoven alvast lekker opwarmen. Dan kun je straks meteen de tonijnpizza afbakken.

Aan de slag met tonijnpizza:

Stap 1. Leg je pizza-deeg bollen klaar. Zorg dat ze goed luchtig zijn geworden. Ons advies, maak je pizzadeeg al een dag voor gebruik en laat het pizzadeeg goed ontwikkelen. Kies je pizza-beleg, zet dat samen met de pizzasaus, strooibloem en je pizzatools klaar op de werktafel. Zo kun je in een keer je pizza afmaken en voorkom je plakken van het deeg of ander problemen.

pizzadeeg pizzabodem pizza pizzaoven pizzajolly
TIP! is je pizzadeeg erg luchtig en plakkerig? Dan is het soms handig om de deegbollen nog een keer opnieuw rond te vormen (opbollen). Laat de deegbollen daarna nog wel even rusten. Dan krijgt het deeg de kans zich weer te "ontspannen" waardoor je straks je pizzabodem makkelijker kunt vormen.

Stap 2. Welke pizza stijl maak je? Basic of voller belegd met veel pit?
Voor de basic tonijnpizza is het advies meer is minder! Dus we gaan die maar beperkt beleggen.  We nemen voor de basic tonijnpizza: pizzasaus (tomaten), kappertjes, ansjovis, tonijn, mozzarella, zwarte olijven, peper, zeezout. Als optie kun je toevoegen: knoflook, stukken artisjok hart en een wenig oregano.
Voor de tonijnpizza met pit nemen we: tomatensaus, tonijn, rode of witte uien - in dunne ringen gesneden, strooikaas, oregano, pittige rode peper, stukjes knoflook en enkele stukjes mozzarella.
Voorbeeld van basic beleg op de pizza met tonijn pizza tonijn rode ui kappertjes pittig voller belegd pizzajolly pizzaoven

TIP! De pittige tonijnpizza, met rode of witte ui vinden wij lekker met rauwe ui ringen, die dan worden meegabakken. Het bakken is natuurlijk maar kort in de pizzajolly pizzaoven. Op zeer hoge temperatuur bak je de pizza 1 tot max 1,5 minuut. Daardoor blijven de uien op de tonijnpizza vaak wat knapperig. Wil je dat niet? Dan is het lekker om de ui-ringen voor gebruik even in de pizzaoven te roosteren of te bakken in een pan.

Stap. 3 Vorm de pizzabodem voor de tonijnpizza zoals je gewend bent en zorg dat die na het vormen niet meer aan de werktafel plakt. Gebruik voldoende strooibloem onder je pizza. De tonijn voor  je tonijnpizza voorgebruik laten uitlekken, die moet echter niet te droog zijn, want anders blijft het in de hete pizzaoven niet veel smaak van over.

Bestrijk de pizzabodem voor de pizza met tonijn eerst met de pizzasaus. Nu snel de pizza beleggen. Bij de basic tonijnpizza verdeel je alle beleg verdeeld over de pizzabodem. En kan die na wat besprenkelen met olijf-olie de pizzaoven in. Voor de pittige meer gevulde tonijnpizza adviseren we op de pizzasaus eerst wat jonge kaas te strooien. Daarop leggen we de tonijn vanuit het midden verdeeld over de pizza. Over de tonijn verdelen we uienringen, knoflook, rode pepertjes en paprika reepjes. Afmaken met wat oregano, olijf olie en stukjes mozzarella. En bakken maar!

pizza tonijn maak je zelf in de pizzaoven van pizzajolly Lekker! pizza met tonijn en rode uien uit de pizzaoven!

Stap 4. Na het bakken, kan de tonijnpizza eventueel nog worden bedruppelt met wat pittige pizza-olie en knoflook-olie. Doe dat alleen als de eters echt van pittig houden! Als variant kun je er ook voor kiezen om de pizza eerst alleen met de saus, kaas, tonijn en paprika te bakken. Dan kun je na het bakken de voorgeroosterde rode-ui er op leggen en afmaken met wat knoflook oilie en evt. pepertjes. Of mak het juist wat milder (frisser) door op de gebakken "basic tonijnpizza" eens wat toefjes creme-fresh, basilicum en ruccola te leggen. Zo kun je jou eigen pizza-tonno variant maken van deze klasieke tonijnpizza. Jouw eigen pizza al tonno! 

Bekijk hier meer pizzarecepten voor de pizzajolly® pizzaoven:

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN