Zo maak je een lange "PIZZA AL MEZZO METRO"!

Lange pizza uit de PIZZAJOLLY® pizza-houtoven!

Hoe maak je een lange pizza in de pizzaoven? Een lange Italiaanse pizza wordt ook wel "pizza al mezzo metro" genoemd. Deze extra lange pizza kun je ook heel goed zelf in de houtgestookte PIZZAJOLLY® pizzaoven maken. Je bakt de pizza dan gewoon op de stenen ovenvloer naast het houtvuur! De pizza al metro is niet hetzelfde als "plaatpizza" - Pizza al Taglia of een Focaccia! We laten graag zien hoe wij een lange pizza maken. Met onze pizzabakkers tips en recepten maakt u zelf ook snel de lekkerste steenoven pizza's thuis!

 

PIZZAJOLLY 50cm pizza uit de pizzaoven!

Werkwijze voor een lange "pizza al mezzo metro" !

Hoe maak ik een extra lange pizza? Om eerlijk te zijn is dat niet heel erg moeilijk. Als u onze pizzabakkers tips opvolgt gaat het zeker lukken.

Benodigdheden voor een lange pizza in de PIZZAJOLLY®:

- Pizzadeeg circa 400 gram (gebruik uw PIZZAJOLLY® pizzadeeg-recept)

- Pizzasaus van lekkere tomaten

- Pizza-beleg naar wens. Bijv. mozzarella, tomaat, ham, champignons, salami.

- Basilicum en evt. oregano, zeezout, zwarte peper.

- Olijfolie Extra Vergine.

- Strooi-bloem (belangrijk!!)

- Pizzaschep met lang blad (te bestellen bij PIZZAJOLLY) of een alternatief(zie onder).

- Houtgestookte pizzaoven met voldoende binnenruimte!

 

 

Zo maak je een lange pizza in de houtoven:

Gebruik circa 400 gram goed gerezen pizzadeeg. Bijvoorbeeld het pizzadeeg recept dat u bij de PIZZAJOLLY® pizzaoven heeft gekregen. Bestrooi het werkblad goed met bloem en vorm een pizzabodem van circa 50cm x 25 tot 30 cm. Zorg voor een iets dikkere rand en maak de bodem niet te dun.

LET OP! Gebruik voldoende strooibloem onder de deegplak om plakken te voorkomen. Als de plak het juiste formaat heeft kunt u deze het beste al op de pizzaschep leggen! Strooi eerst bloem op de schep en zorg dat deze droog is, en blijft! In plaats van een pizzaschep kun je ook een stevig stuk karton of splintervrij triplex plaatje gebruiken. Duw of trek niet meer aan de pizza als deze op de schep ligt om plakken te voorkomen. Werk nu snel de pizza af!

LANGE PIZZASCHEP OF STEVIG KARTON!

Lange pizza al mezzo metro beleggen!

Nu de pizzasaus op de pizzabodem aanbrengen. Wij kozen er voor om nu de lange pizza al even kort te bakken in de pizzaoven. Omdat de bodem door het bakken al wat stevig is, is het daarna wat makkelijker om deze met het pizzabeleg in de oven te schuiven. Echter is het ook geen probleem de pizza eerst te beleggen en dan in de oven te schuiven. Onze TIP! Als u de pizzabodem niet vooraf bakt dan voldoende bloem onder het deeg houden, niet op de pizzabodem drukken en snel beleggen. Zo ligt de pizzadeegbodem niet te lang op de schep en voorkomt u plakken. 

WAAR HAAL IK EEN PIZZASCHEP VOOR DE LANGE PIZZA AL METRO?

Bij PIZZAJOLLY kunt u een speciale pizzaschep voor lange pizza al mezzo metro bestellen (stuur even een mail). Als alternatief kunt u ook een dun houten plankje gebruiken, splintervrij en mooi gladgeschuurd. En met wat handigheid maakt u ook een wegwerp variant van een stuk stevig karton op de juiste maat gesneden.

 

Lange pizzabodem even voorbakken!

 

 

Pizza al mezzo metro bakken in de PIZZAJOLLY pizzaoven!

Het bakken van de pizzabodem met het pizzabeleg is hetzelfde als bij een normale pizza. Tussen de 300 en 400 graden naast het houtvuur in hele korte tijd afbakken. Echter door de "lengte" is het wel aan te raden de pizza halverwege een keer te keren in de oven zodat deze gelijkmatig bruin bakt! U schept of schuift dan de lange pizza op de schep (of plank) en keert deze buiten de oven even om. Daarna weer terug in de oven leggen en afbakken!

Heeft u veel beleg of beleg wat niet snel gaar wordt is het handig dat eerst even voor te garen in de hete oven (bijv. tomaatjes, cougette, obergine, ui.).

Eet smakelijk!

 PIZZAJOLLY pizza al mezzo metro uit de pizzaoven!

www.pizzajolly.nl

 

 

Vraag ons om de folder en prijslijst van de pizzaovens. En ga ook zelf aan de slag met een houtgestookte steenoven in de tuin!

JA, LEUK!

IK WIL OOK EEN PIZZAJOLLY PIZZAOVEN BESTELLEN!

Enthousiast geworden door dit recept voor een lange "pizza al mezzo metro"? Wil jij ook de lekkerste pizza's uit jouw eigen houtgestookte pizzaoven? Vraag dan een folder en bestel-informatie bij PIZZAJOLLY® - klick op de rode knop :)

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN