Zo maak je een Herfst-Winter pizza met spek, tomaatjes en paprika! Lekker buiten in de pizzaoven!

Recept voor Herfst-Winter pizza van PIZZAJOLLY® pizzaovens. Wil je in de herfst eens een andere pizza maken? Dan is deze herfstpizza met spek en rode paprika een aanrader. De winterpizza is een goede keuze bij een stevig glas rode wijn. Na een frisse wandeling in het bos lekker genieten van jouw zelfgemaakte herfst-winter pizza. Met "Tiroler" spek en pizza-beleg zoals bijvoorbeeld paprika en champignons. Een lekker smaakvolle pizza die past bij het koudere jaargetijde. 

Recept voor herfst-winter pizza met spek en rode paprika!

Als je pizza maakt is het leuk om af en toe weer eens wat nieuwe smaken te proberen. Zo maak je in de zomer als het warm is liever wat lichter belegde pizza's. Pizza met rauwe ham en rucola bijvoorbeeld. En in het natte en koudere najaar zijn pizza's met wat zwaardere smaken juist erg lekker. Dit recept voor herfst-winter pizza van PIZZAJOLLY® past goed bij het najaar en past bij het wat koudere weer.

Wat heb je nodig voor een herfst-winter pizza?

 • Een bol pizzadeeg (recept pizzadeeg)
 • pizzasaus (tomaten saus)
 • mozzarella
 • jonge strooikaas of parmezaan, of pecorino
 • katenspek of "tiroler spek". (heeft een wat rookachtige lekker zoute smaak)
 • kastanje champignons - funghi in stukjes
 • zoete paprika in reepjes
 • rode ui in ringen
 • halve roma-tomaatjes
 • lekkere olijfolie
 • zwarte peper
 • oregano of thijm
 • optioneel knoflook schijfjes
 • optie rode peper stukjes
 • optioneel zwarte olijven

Zo maak je een herfst-winter pizza in de PIZZAJOLLY® pizzaoven!

Je pizzaoven is opgestookt. Je hebt het houtvuur nu rustig branden aan de zijkant van de pizzaoven. Als de pizza straks in je pizzaoven gaat is de temperatuur zo rond de 350 graden.  

Italiaanse pizza dus niet te vol beleggen!

Je hebt alles klaar staan in bakjes. Dan kun je snel de pizza maken en beleggen. Zo voorkom je plakken van de pizzabodem aan het werkblad. Maak een mooie dunne pizzabodem - liefst gevormd met de hand - dan krijg je een mooie dikkere rand aan de pizza -.
Als basis gebruik je jouw pizzasaus. Verdeel die dun over de pizzabodem. De rand van de pizza, circa 2 cm, blijft vrij van saus.

Smaken verschillen: kies voor extra kaas (pecorino), knoflook of pepertjes!

Wil je een iets pittigere pizza maken, dan kun je nu eerst wat jonge kaas over de bodem strooien. In plaats van jonge kaas kun je ook pecorino of parmezaan gebruiken. Die strooi je in stukjes dan later op de pizza.

Verdeel vervolgens stukjes champignon over de bodem. Daarna de uienringen en de rode paprika. Leg het niet te vol. Nu nog wat stukjes mozzarella en evt. een paar halve tomaatjes. Bestrooi met Oregano, zwarte peper en evt. zeezout. Als laatste leggen we bovenop de pizza enkele plakken katenspek.

Als variant kun je ook nog wat schijfjes knoflook en / of  stukjes rode pepers toevoegen.

Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie (niet te veel, want de spek is ook al wat vet).

 

In de PIZZAJOLLY® pizzaoven bakken op 350 tot 400 graden

Nu lekker naar de heet opgestookte  pizzaoven met jouw pizza! De herfst-winter pizza kun je, omdat hij wat voller belegd is, het beste bakken op 300 tot 350 graden. Af en toe de pizza even verplaatsen om te snelle verkleuring te voorkomen. Naast het houtvuur is jouw herfst-winter pizza al snel klaar (minder dan een minuut). Laat de pizza heel even afkoelen na het bakken en proef dan de smaak van de herfst-winter !

TIP! Zorg voor voldoende strooibloem onder de pizza en ook op je pizzaschep bij het opscheppen en in de pizzaoven leggen. De pizza is redelijk zwaar door het beleg en zal sneller plakken aan werktafel of pizzaschep.

 

Herfstpizza van PIZZAJOLLY pizzaovens 

Italiaanse pizzaoven voor thuis in de tuin!

PIZZAJOLLY® pizzaovens zijn houtgestookt en mobiel. Bak pizza zoals in Italië! Vlak naast het houtvuur. Op de hete stenen van de ovenvloer. Natuurlijk wel op ruim 400 graden zoals het hoort! De PIZZAJOLLY® pizzaovens zijn te koop in verschillende uitvoeringen:

Lekker groot voor thuis en

Extra groot!

Meest verkochte pizzaoven in Nederland:

De "PIZZAJOLLY® Originale 70" is al meer dan 14 jaar de meest verkochte pizzaoven in Nederland! Deze echt Italiaanse houtgestookte pizzaoven heeft voldoende ruimte voor het bakken van twee grote pizza's tegelijk. Wat er zo goed is aan de PIZZAJOLLY® ovens? In een woord "Kwaliteit" en "Duurzaam". Een aankoop waar je echt jaren plezier van hebt!

IK WIL OOK EEN PIZZAJOLLY

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN