Zo bak je veel pizza's in korte tijd!

Met deze handige tips kun je in korte tijd lekker veel pizza's bakken in de houtgestookte PIZZAJOLLY® pizzaoven voor thuis. Handig, als je met veel gasten, vrienden of een groot gezin gaat eten. In de PIZZAJOLLY® pizzaovens bak je makkelijk twee tot vier grote pizza's naast het houtvuur. Precies zoals in Italie. Maar dan thuis in jouw eigen tuin!

Als je dan jouw houtgestookte pizzaoven in de tuin hebt staan. Is het wel eens tijd voor een pizzafeest. Jouw pizza party thuis met natuurlijk al je vrienden, familie of het gezin. Dan moeten er wel heel wat pizza's gebakken worden. Hoe pak je dat eigenlijk het beste aan? Geen probleem jouw PIZZAJOLLY® pizzaoven kan het aan hoor! We helpen je graag op weg. Zo gaat het lukken:

Goede voorbereiding maakt van jouw pizza party een feest!

Het lijkt een open deur maar het helpt jou enorm als je alles al van te voren goed voorbereid en weet hoe je het gaat doen. Bedenk eerst hoeveel pizza's je gaat bakken. Bak je voor ieder een hele pizza? Of is het toch leuker en voor jou handiger om de pizza's na het bakken in punten te snijden? Dan heeft ieder als snel een lekker stukje van jouw pizza. Wel zo leuk en snel voor ieder wat te eten.

Waar moet je aan denken bij voorbereiden voor pizza's bakken:

  • maak je pizzadeeg al van te voren en leg de bollen goed afgedekt op een koele plaats (dienblad of platte bak)
  • kies vooraf wat je op de pizza gaat doen.
  • Zet je pizzabeleg klaar, mooi klein gesneden en in aparte bakjes. Als het warm weer is dan beter wat extra bakjes die je later aan kunt vullen en koel kunt bewaren.
  • pizzasaus goed afgekoeld gebruiken
  • zorg voor een schoon en opgeruimd werkblad met de pizzabeleg en saus achter je pizza-bodem zodat je veel ruimte hebt om je pizza's te vormen en te beleggen.
  • zet je pizzascheppen in de buurt van de werktafel
  • werk niet te ver van de pizzaoven vandaan.
  • verdeel de taken. wie maakt de pizza's en wie bak ze af en wie eet ze op :)
  • zorg dat je pizzaoven warm is als je gaat beginnen. Leg af en toe een houtje er bij.

 

Zorg voor een "workflow" bij het maken van je pizza's

Met een "workflow" bedoelen we dat je zorgt dat er een logische volgorde in werken is waardoor je als het ware achter elkaar door de pizza's kunt maken en bakken. Door je werktafel logisch in te richten en zo opgeruimd mogelijk te houden lukt dat beter. De pizzabakker kijkt naar de pizzaoven en verzorgd het vuur en bakt de pizza's af die klaar liggen op de werktafel.

Je maakt bijvoorbeeld twee grote pizza's tegelijkertijd. Die voorzie je van pizzasaus, en van het pizzabeleg naar keuze. Vlak voor het bakken nog even een scheutje olijfolie op de pizza. Nu mag de pizzabakker de pizza's opscheppen en bakken in de het pizzaoven. Zo maak je heel wat pizza's achter elkaar. Als dat geen pizzaparty is dan weten wij het ook niet meer :)

De gebakken pizza's op een pizzaplank in stukken snijden. Laat iedereen nu maar lekker een punt komen halen.

TIP! Willen de gasten op jouw pizza party ook zelf een pizza meken? Maar hebben ze geen ervaring? bedenk dan wel, dat dat erg leuk is maar ook jouw workflow (veel pizza's in korte tijd bakken) aardig kan verstoren!

Tip! Zorg er voor dat bij warm weer je pizzabeleg (toppings), je pizzadeeg en je pizzasaus niet te warm worden. Dat is natuurlijk niet goed voor de houdbaarheid. Maar zorgt ook voor problemen bij het maken van je pizzabodem, plakken, nat worden van vocht, etc. Beter later nog aanvullen, dan alles in een keer neer te zetten.

 

Op de foto Pizza in voorbereiding op het buitenkeuken - werkmeubel

 

 Zorg voor een opgeruimd werkblad. Bijvoorbeeld zoals hier op een PIZZAJOLLY® buitenkeuken met graniet werkblad. Mooi glad dus ook goed schoon te houden en makkelijk op te ruimen. Geschikt voor buiten.

 

 

Bak twee tot vier pizza's in een van de PIZZAJOLLY® pizzaovens!

Omdat je nu door de goede voorbereiding sneller je pizza's maakt en je ook hulp hebt geregeld voor het bakken gaat het natuurlijk lekker snel. Daarom is het goed te weten dat de pizzaovens van PIZZAJOLLY® dat ook goed aankunnen.

Zo bak je in de meest verkochte pizzaoven de "Originale 70" zie op de foto makkelijk tot twee grote pizza's per keer. Kies je voor het wat grotere en ook professionele model pizzaoven de "PIZZAJOLLY XL Molte pizze" dan kun je zelfs met drie tot vier pizza's tegelijkertijd bakken.
TIP! Wist je dat jouw pizza in de houtgestookte pizzaoven meestal maar kort hoeft te bakken? Met zo'n 1 tot maximaal 2 minuten is de pizza naast het hete houtvuur al klaar. Dus snel veel pizza lukt je zeker.

 

 

 

 

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN