Kinderen bakken pizza!

Pizzafeestje in de tuin! Zo maak je pizza met kinderen!

Op al onze demodagen is een ding wel duidelijk geworden. Kinderen houden van pizza! Kinderen vinden het bovendien erg leuk om ook zelf pizza te maken. En pizza uit de houtegstookte PIZZAJOLLY pizzaoven vinden ze het einde! Houden uw kinderen ook van pizza? Dan is een pizzafeest een leuk idee voor een verjaardag!

 

 

 

 

Kinderen bakken pizza!

Zijn uw kinderen ook dol op pizza? Zo organiseer je een super leuk pizzafeestje. Zelfs in de Herfst of winter is een kinderfeest met de houtgestookte pizzaoven in de hoofdrol echt super leuk. Lekker naar buiten en aan de slag (geen gedoe in huis). En als beloning genieten van je zelfgemaakt pizza. Welk kind vindt dat nu niet leuk? Met uw PIZZAJOLLY pizzaoven in de tuin heeft u alle mogelijkheden voor een super leuk kinderfeest al in huis. Met onderstaand tips maakt u een succes van het pizzafeestje van uw zoon of dochter. Wedden dat alle vriendjes en vriendinnetjes graag willen komen?

 

Pizzafeestje in de tuin! Zo maak je pizza met kinderen!

Om een succes te maken van uw pizzafeestje is het handig vooraf alles goed voor te bereiden. Bedenk eerst wat uw kinderen allemaal zelf al kunnen doen. Zijn ze nog erg jong, dan zal de organisatie anders zijn dan bij tieners of "pubers".

 

 

Organiseer het pizzafeest samen met uw kind!
Het is in ieder geval erg leuk om samen met uw kind te bedenken hoe het feestje er uit gaat zien. Wat doen de kinderen zelf en wat doet u? Wat moet er allemaal klaar staan en wat kunnen ze zelf nog voorbereiden? Mogen ze ook zelf de pizza in de oven leggen en bakken? Wat voor pizza gaan we maken en wat doen we er allemaal op? Gaan we een leuke uitnodiging maken met pizzathema? Kortom erg leuk om vooraf te bedenken en samen met uw kind uit te voeren.

 

pizzafeestje met kinderen organiseren

 

Kunnen de kinderen zelf pizza maken? Of ga ik ze toch wat helpen?

Bij PIZZAJOLLY hebben we al heel wat pizza's gebakken waaronder met kinderen. Onze ervaring is, dat het doen en het daarna lekker opeten van de pizza voor kinderen het belangrijkste is van het zelf pizza bakken. U kunt dus gerust een (groot)deel van het werk zelf doen. U laat dan de kinderen bijvoorbeeld wel zelf de pizza beleggen. Eerst laat u ze zelf de pizzabodem uitrollen (met wat hulp). U doet dan de pizzasaus er op en zorgt dat niet alles vast gaat plakken!
Dat voorkomt teleurstelling en geeft toch het gevoel dat ze zelf pizza hebben gemaakt! Ook het opscheppen en bakken in de pizzaoven is afhankelijk van de leeftijd iets wat beter door een ervaren gebruiker kan worden gedaan. de pizzaoven is erg heet, en ook de pizza die uit de oven komt is zeer heet.Het moet wel een feestje blijven!

 

 

Tips voor een succesvol pizzafeest met kinderen:

 • bedenk vooraf hoe het feest er uit gaat zien en waar u aan moet denken!
 • maak kleine pizzadeegbolletjes (circa 100 gram)
 • maak het deeg al de dag van te voren (koud bewaren)!

 

Zelf doen of met wat hulp?

 • laat de kinderen hun eigen "pizza-placemat tekenen en kleuren"
 • laat de kinderen niet alles zelf doen! Help met ze met rollen en de saus
 • maak een leuke uitnodiging met pizzathema en menukaart

 

Maak ook een leuk dessert!

- bedenk ook een leuk dessert uit de houtoven! bijvoorbeeld appeltaartjes of  een pizzapunt met nutella en ijsbolletje!

 • ook het dessert kunt u samen maken met de kinderen!
 • zet alle ingredi├źnten klaar in bakjes of maak per kind een bakje!
 • maak een of twee soorten pizza! De meeste kinderen vinden een pizza Margherita het lekkerst!

 

LET OP! Maak duidelijk dat U de Pizzabakker bent!

 • werk als het kan aan een grote tafel met drie kinderen tegelijkertijd!
 • zorg voor bordjes, servetten en om het schoon te houden eventueel een short (die kunnen ze ook zelf meebrengen van thuis).
 • hou ook rekening met eventuele allergie├źn en dieetwensen!
 • veel kinderen? Zorg dan voor voldoende begeleiding. En bedenk, U bent de pizzabakker en verantwoordelijk voor de veiligheid en resultaat!

 

kleine pizza's in de oven kinderpizza

 

Meer weten? Vraag een folder of bel 0343 575 898

 

 

©2023  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN