Involtini di Carne e Verdure al Forno - Vlees en Groente Rolletjes uit de pizzaoven

Vlees en Groente rolletjes uit de pizzaoven. Italiaanse InVoltini al forno! Gevulde vlees-rolletjes, vis-rolletjes, groente-rolletjes. Lekker en gezond koken in de pizzaoven. Leuk gerecht voor de pizzaoven! Zo maak je snel zelf de lekkerste Involtini!

InVoltini al forno. Groente, Vlees of vis rolletjes. Een lekker en Makkelijk gerecht uit de pizzaoven!

Met dit simpele maar o zo lekkere recept-idee maak je iedereen blij. Het leuke van Involtini is, dat je het kunt maken zoals jij dat zelf bedenkt. Je gebruikt wat er voor handen is. Kijk in de koeling of de voorraadkast wat je nog hebt en maak jouw eigen involtini met vrijwel elk beschikbaar ingredient. Je maakt ze bijvoorbeeld van verschillende soorten vlees (kip, rund), vis en groente (courgette, aubergine). Ook lekker voor vegetarisch of vegan eters. Letterlijk vertaald betekent "Involtini" rolletje met vulling. Als je het kunt oprollen, kun je er iets lekkers van maken voor in de pizzaoven!

Zo maak je Involtini met kip of courgette zelf!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

 • 2 tot 3 kipfilets
 • bacon of ontbijtspek
 • blaadjes verse sali
 • zwarte peper
 • zeezout
 • olijf olie
 • houten prikkers
   
 • 2 courgettes
 • 2 bollen mozzarella
 • teentje knoflook
 • oven schaal of bbq-set
 • kruiden naar smaak
 • tomaten-saus
 • ham of speck
 • optioneel geraspte kaas - grana pardano
 • optioneel paneermeel
 • pizzaoven houtgestookt

Werkwijze voor het maken van Involtini di Pollo(kip)  - Invlotini di zucchini (courgette):

PIZZAOVEN  AANSTEKEN! Natuurlijk begin je met het aansteken van de pizzaoven! Laat die lekker heet worden.

Stap 1. laat de houten prikkers in een bakje water weken.

Stap 1. maak van de courgettes lange dunne repen.  Laat die in een kom met wat knoflook, zout, peper en olijfolie een tijdje marineren. Bak deze in een hete koekenpan in wat olijfolie aan beide zijde kort aan zodat ze net wat gaar zijn. Laat ze op een bord afkoelen. Alternatief is om de courgettes na marineren in paneermeel te leggen en dan in de pizzaoven of airfryer 5 tot 10 minuten  te bakken daarna laten afkoelen voor het oprollen (voordeel van paneren is dat de rolletjes na het bakken wat droger en krokanter zijn.

involtini di zucchine al forn pizzajolly

Stap 3. Snij van de kipfilet dunne plakjes, en leg deze naast elkaar op een snijplank (bord). Bestrooi met wat zout, peper en leg er een of meer blaadjes verse salie op. Naar keuze kan er ook nog een stukje mozzarella of andere zachte kaas (geiten-kaas bijvoorbeeld) worden toegevoegd. Rol de plakjes nu stevig op. Doe om het rolletje een plakje bacon of ontbijtspek. Stek een prikker door de rolletjes om ze bij elkaar te houden.
TIP! De Involtini met kip kun je helemaal naar eigen idee maken. Je kunt ook in plaats van Salie bijvoorbeeld pesto gebruiken, of wat stukjes gedroogde tomaatje toevoegen. Lekker!

kiprolletjes uit de pizzaoven - invlotini di pollo al forno

Stap 4.  Neem de afgekoelde en voorgegaarde courgette plakken. Leg deze op een snijplank en beleg met de gewenste vulling. Dat kan bijvoorbeeld mozzarella zijn of zachte kaas zoals boursin. Bestrooien met wat kruiden en peper en zout. Voor nog meer smaak kun je kiezen voor toevoegen van parmigiano of grana pardano strooikaas, evt. stukje ham of parma-ham. Ook lekker is de plakken bestrijken met tomatensaus en met wat mozzarella en strooikaas (pardano of parmigiano) beleggen. Rol de plakken strak op en zet vast met een prikker.

courgette rolletjes klaar voor de pizzaoven

Stap 5. De involtini bakken in de pizzaoven. We kunnen de involtini in een ovenschaal bakken of op de bbq-set roosteren. Leg de inviltini in een ovenschaal die vuurvast is. En bestrooi eventueel nog met wat extra olijf-olie en of parmigiano kaas. Laat in de pizzaoven bakken bij ongeveer 225 graden tot de rolletjes mooi goudbruin zijn (check de kip die moet door en door gaar zijn).
Of leg de rolletjes op de bbq-set en laat naast het houtvuur mooi bruin en gaar roosteren. Leg evt. een vel alluminiumfolie op de schaal - bbq-set om verbranden te voorkomen.

klaar om te bakken in de pizzaoven  koken in de pizzaoven lekker en leuk pizzajolly

TIP! Bak je de involtini in een ovenschaal, dan kun je als de schaal goed heet is geworden en de inhoud duidelijk kookt, een klein glaasje witte wijn bij de kip involtini gieten. Zo maak je het echt helemaal Italiaans! Pas wel op! de alcohol-damp van de toegevoegde wijn kan soms nog ontvlammen.

Serveer jouw involtini als bijgerecht bij een diner of lunch. Na het bakken kunnen ze ook gekoeld bewaard blijven tot het moment van eten. Warm eten is wel het lekkerste.

Bedenk jouw eigen involtini al forno!

Omdat je op de manier zoals we het hier hebben beschreven alle kanten uit kunt, kun je ook je eigen involtini bedenken. Je kunt ze ook maken met andere vleessoorten zoals rundvlees, met veel thijm en knoflook, die je dan met wat rode wijn laat garen in de pizzaoven. Of van groente zoals aubergine of grote aardappels. Die je eerst roostert en daarna vult met tomatensaus, mozzarella en grana pardano. Oprollen maar! :)

lekker gerecht uit de pizzajolly pizzaoven involtini di pollo

 

 

 

 

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN