Champignons zijn natuurlijk heerlijk op de Italiaanse pizza. Maar met I Funghi maak je met gemak ook andere lekkere gerechten. In uw PIZZAJOLLY houtoven is maakt u bijvoorbeeld "Funghi al forno con Aglio e Burro!" Een echt herfstgerecht met champignons, knoflook en boter.
Funghi al forno PIZZAJOLLY!
Zoals met veel Italiaanse gerechten draait het om de eenvoud. Dat is mooi, want daardoor is dit smaakvolle voor of bijgerecht snel te bereiden. En in uw oven al na zo'n 20 minuten gereed om te serveren.
Van funghi al forno zijn verschillende varianten mogelijk. Wij delen er een aantal met u.
Benodigdheden voor 4 personen:
4 hittebestendige oven schaaltjes
circa 500 gram castagne champignons (witte champignons kan ook)
olijffolie
paneermeel (zelf maken!)
boter
tenen knoflook
peper zeezout, rozemarijn
peterselie
Voor de variant, 1 glas witte wijn
Bereiden:
Versie 1 con funghi tagliata:
Maak de champignons schoon en droog, snijdt in grove stukken in verdeel over de ovenschaaltjes.
Maak een mengsel van paneermeel (van beschuit bijv.) peper, zout, en fijngehakte rosemarijn.
Besprenkel de champignons met olijfolie en bestrooi met het paneer-mangsel. Leg op het paneermeel een paar kleine stukjes boter.
Plaats de schaaltjes met champignons circa 20 minuten in de oven (evt. afdekken met alluminium folie.(deze variant kan ook gemaakt worden met hele champignons, die haalt u dan door de olijfolie, en vervolgens door de paneermeel. Dan in de ovenschaal en met stukjes boter beleggen).
Versie 2: Con i funghi intero
Fruit de knoflook tenen, en de champignons circa 5 minuten in een hete pan. Schenk de witte-wijn er bij en laat dan nog enkele minuten bakken tot de wijn deels verdampt is. Verdeel de champignons en knoflook over de schaaltjes. Leg op de champignons stukjes boter. Bestrooi met wat zout en versgemalen zwarte peper.
Zet de schaaltjes circa 15 minuten in de PIZZAJOLLY houtoven. Serveer de champignons lekker warm. Strooi eventueel nog wat verse perterselie over de champignons.
Houthakkers Mix! Funghi Al Boscaiolo
Benodigdheden:
500 gram gemixte "paddenstoelen"
150 gram pancetta of ontbijtspek
150 gram ui
olijfolie
tenen knoflook
peterselie
Bereiden:
Maak de paddenstoelen schoon en snij in stukken.
Snij de ui, knoflook en ontbijtspek klein
Verdeel de paddenstoelen en ui spek mengsel over de schaaltjes
strooi peper op het mengsel en besprenkel met olijfolie
Plaats de schaaltjes in de oven en bak de Houthakkers champignons ruim 20 minuten. Evt. nog afdekken met alluminiumfolie.
Serveer met een lepel fijngesneden peterselie over de champignons gestrooid. Helemaal lekker met een grote plak stevig vloerbrood en een glas rode wijn!
Lekker na een dag herfstbladeren ruimen in de tuin!
Buon appetito!