Pulled Chicken uit de pizzaoven op een broodje! Zo maak je het!

Lekker recept voor in de pizzaoven. Zo Bouw je eigen broodje Pulled Chicken (kip). Super lekker uit de houtgestookte oven! Lekker en snel klaar! Varieer ook met eigen smaken. Wat wordt jouw favoriete broodje?
Bekijk ook het filmpje op onze FB pagina lekker smakelijk :)

In de houtgestookte PIZZAJOLLY® pizzaoven maak je heel gemakkelijk deze Pulled Chicken. Met maar een klein beetje voorbereiding maak je snel een lekker en leuk gerecht. Ideaal voor als je gasten hebt of als je gewoon zin hebt in snel een lekkere maaltijd. Het leuke is dat je aan dit gerecht je eigen draai kunt geven.

 

RECEPT en WERKWIJZE PULLED CHICKEN:

Wat heb je nodig:

 • voorverwarmde houtgestookte pizzaoven :)
 • bbq-set (rooster met lekbak) of ovenschaal
 • voor 4 personen circa 1 kipfilet per persoon (kippendij kan ook)
 • 4 grote broodjes (wij namen afbak turkse broodjes)
 • teentje knoflook
 • diverse kruiden, zout, peper
 • honing of wat suiker
 • uitgebakken spek repen (nog even mee roosteren)
 • ijsberg-sla
 • strooi-kaas jong (kan natuurlijk ook met andere kazen of zonder-kaas.
 • saus naar wens (wij namen nu knoflooksaus maar ook lekker met bbq-saus bijvoorbeeld).

 

Voorbereiding:

Voor je begint met het klaarmaken van de kip steek je de pizzaoven aan. Laat deze een tijdje goed branden zodat de oven even lekker doorwarmt en zeker 300 graden is. Straks bij gebruik mag de oven afkoelen naar 175 graden.  Zet ook alvast de bbq-set klaar. Wij leggen altijd wat aluminium folie onder het rooster in de lekbak dat maakt latere beter schoon.

De kip marineren - masseren!

Nu is het tijd om je kip klaar te maken. Gebruik je kip-filet maak deze dan wat dunner of snij ze nog wat platter (dan gaart het makkelijker). Doe ze in een kom (de kip niet wassen - wel je handen....). Voeg nu kruiden toe zoals jij het lekker vind. Wij hebben nu knoflook (2 of 3 tenen), honing, een weinig zout (kan later altijd nog extra) en een bbq kruidenmix die we hadden staan (was licht pittig en voor kip of hamburgers). Maar je kunt ook zelf mixen met kruiden. Bijvoorbeeld zwarte peper, paprikapoeder, gedroogde uitjes, oregano, beetje chili poeder, etc.  Laat jouw mix van kruiden even goed intrekken (marineren) kneed met je handen de kip en het mengsel even wat door dan masseer je de smaken mooi in de kip. 

Nu stap 2 de kip gaar maken in de pizzaoven

 

Kip in de pizzaoven voor jouw PULLED CHICKEN!

Nu de kip even heeft gemarineerd. Is de oven goed warm. Het vuur mag uit zijn of bijna uit. je oven laat je wat afkoelen richting de 200 graden. Nu kan het bbq-rek in de oven. Naast het nog hete iets rokende houtvuur. Dan krijg je straks een mooie rooksmaak aan de pulled chicken. Laat de kip nu in de pizzaoven staan waarbij de temperatuur wel iets terug mag lopen (moet liever niet meer oplopen want dan gaat je kip wellicht verbranden). Nu mag de kip zeker een half uur tot ruim een uur in de oven blijven en gaar worden.

Trek je kip maar uit-elkaar!

Als je kip bijna klaar is. Dan leg je nog even de broodjes in de pizzaoven. Naar wens kun je er voor kiezen die ook te bestrooien met kaas. Zijn ook de broodjes klaar. Dan is het tijd om alles uit de pizzaoven te halen en je kip om te toveren tot Pulled Chicken!

Hoe? Dat is simpel. Met twee vorken trek je de kip uit elkaar totdat er mooie draadjes / stukjes over blijven. Je kiest zelf hoe fijn je de pulled chicken maakt.

 

 

Doe nog even terug in de pizzaoven met bbq-saus?

Doe de Pulled Chicken nu eventueel nog even in de oven terug met wat bbq-saus er doorheen gemengd. We adviseren dan een wat zoete, smokey saus te gebruiken. Wij deden dat nu niet omdat we voor knoflook saus kozen en dan is de bbq-saus niet echt lekker en nodig.

 

Bouw nu je broodje pulled chicken!

 

Lekker fris met knoflooksaus en ijsbergsla!

Broodje Pulled Chicken uit de PIZZAJOLLY® pizzaoven!

Zo kan je jouw broodje serveren. Ziet er leuk en lekker uit. Je gasten, familie gaan er van smullen. Je kunt natuurlijk allerlei variaties bedenken. Gebruik ook eens ander vlees. Of kies voor een Vegetarische versie. Doe er een aangeklede salade bij. Of leg een paar grote aardappels in aluminium folie in de oven tijdens het voorverwarmen. En serveer die gepofte aardappels er bij met bijvoorbeeld wat op smaak gemaakte dikke Griekse yoghurt. In ieder geval altijd lekker en een heerlijke maaltijd. Snel gemaakt in jouw PIZZAJOLLY® pizzaoven.

©2023  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN