Pollo al forno. In 4 stappen heerlijke "biologische" kip uit de PIZZAJOLLY houtoven!
Lekker en snel klaar te maken. In 4 stappen gebraden "biologische" kip uit uw houtgestookte pizzaoven.
In een leuk filmpje >>>> laten we zien hoe u het zelf ook Pollo al Forno maakt. Door het eenvoudig te houden smaakt de kip extra lekker. Natuurlijk gebruikt u hier, net als wij, geen Plofkip voor. Biologische kip smaakt bovendien veel beter en geeft zekerheid over een goede afkomst.
Nog geen PIZZAJOLLY houtgestookte oven in uw tuin? <link contact _blank internal-link een folder>Vraag dan een folder aan.
<link notizie-pizzanieuws internal-link recepten en informatie over bakken koken in uw pizzajolly>Meer recepten en informatie over bakken en koken in uw PIZZAJOLLY houtoven!
In 4 stappen heerlijk gebraden kip uit de houtoven:
1. Steek uw houtoven aan volgens de PIZZAJOLLY instructies.
2. Haal de kip uit de verpakking en leg in een vuurvaste ovenschaal!
3. Bestrooi de kip met kruiden (peper, nootmuskaat) en zee-zout. Besprenkel met lekkere Olijfolie en leg nog enkele stukjes boter op de kip. Dek de schaal af met een deksel of aluminium folie.
4. Als de oven op de juiste temperatuur is, (aflopende temperatuur vanaf circa 225 graden), kunt u de kip in de oven plaatsen. Bak de kip zeker 1 uur, totdat deze goed gaar is en mooi goudbruin van kleur is. Let op de temperatuur ontwikkeling in de oven, als deze te snel weer op-loopt, kan de kip aanbranden.
Tip! Tussentijds kunt u de deksel van de ovenschaal halen (aluminiumfolie verwijderen). Hierdoor kan het eventuele aanwezige kookvocht wat verdampen en wordt de kip iets knapperig aan de buitenzijde.
Check, door met een mes in de kip te steken, of deze goed gaar is.
Buon appetito! Een grotere versie van het filmpje staat ook op onze Facebook.com/pizzajolly pagina.