Pizzette di Aubergine uit de pizzaoven - Melanzane al Forno

Mini Aubergine pizza's lekker Italiaans voorgerecht! Makkelijk gemaakt in de PIZZAJOLLY® houtgestookte pizzaoven voor thuis in de tuin!

Melanzane Al Forno di PIZZAJOLLY® - Zo maak je snel en makkelijk een lekker Italiaans voorgerecht met Aubergine!

 

Recept voor Aubergine Mini pizza's:

Wat heb je nodig voor Pizzette di Melanzane?

  • Een grote Aubergine
  • Scamorza Affumicata 100 gram - licht-gerookte Italiaanse bak-kaas) bij diverse supermarkten te koop.
  • als alternatief kun je ook mozzarella gebruiken
  • zwarte olijven
  • grote kappertjes
  • mini tomaatjes
  • oregano
  • zwarte peper - zeezout
  • Olijfolie
  • bakpapier en bakplaatje voor de houtoven (bijv. van je PIZZAJOLLY® bbq-set)

En natuurlijk een voorverwarmde houtgestookte pizzaoven (rond de 200 graden).

 

Zo maak je de pizzette di melanzane in de PIZZAJOLLY® pizzaoven:

Stook de pizzaoven lekker heet. Laat dan de temperatuur zakken tot circa 200 graden. 

Snij de grote Aubergine in dikke plakken van circa 1,5 cm dik. Leg deze op een vel bakpapier. Maak met een mes wat insneden in de plakken aubergine. Bestrooi met zeezout. Besprenkel met olijfolie. Plaats de aubergine plakken nu in de hete oven op circa 200 graden. Laat ze circa 10 minuten in de oven.

LET OP! in de houtgestookte pizzaoven kan de temperatuur door het houtvuur variëren. Om aanbranden te voorkomen tijdens het bakken af en toe even kijken en evt afdekken met papier of aluminiumfolie en / of de plakken omkeren. Laat evt de temperatuur van de pizzaoven nog wat verder zakken of bak met de ovendeur open!

scamorza affumicata

 

Tijdens het voorbakken van de Aubergines maakt u het pizza-beleg klaar.

Snij van de scamorza affumicata dunne plakjes. Halveer de tomaatjes, kappertjes en olijven.

Haal de Aubergine-plakken weer uit de pizzaoven. Beleg ze met de scamorza affumicata kaas plakjes. Vervolgens de halve tomaatjes, de olijven en kappertjes. Bestrooi met zwarte peper en zee-zout. Als laatste besprenkelen met olijf-olie.

De Aubergine mini-pizza circa 30 minuten in de houtgestookte pizzaoven bakken op 200 graden!

Mini Aubergine pizza uit de PIZZAJOLLY pizzaoven

Na het bakken de Pizzette di Melanzane bestrooien met wat oregano - kruiden. Eet de mini pizza's warm of lauw. Bewaren kan in de koelkast - dan voor het serveren even licht verwarmen in de oven.

Lekker als Italiaans voorgerecht. Ook te combineren met andere geroosterde groenten of plakken- geroosterde broodjes zoals bruchetta met tomaat - olijf-olie en knoflook.

PS. Deze Mini pizza's kunnen ook op dezelfde wijze worden gemaakt met Zucchine - Courgette.

 Italiaans voorgerecht - Mini Aubergine pizza uit de PIZZAJOLLY pizzaoven

Nog geen houtgestookte pizzaoven? Vraag een folder en bestel jouw PIZZAJOLLY® nog vandaag!

 

 

Echt Italiaans!

Buiten koken in je eigen buitenkeuken met houtgestookte pizzaoven! Met de PIZZAJOLLY® pizzaovens en bijpassende buitenkeukens is dat mogelijk. Bijvoorbeeld met de pizzaoven model "Originale 70" en buitenkeuken model "Quercia" van Stoer ruw eiken en rvs. Met een werkblad van zwaar Italiaans Graniet.

Blijvend mooi voor in de tuin! Meer weten of bestellen? Bel 0343 575 898 of stuur ons een mail.

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN