lasagna gemaakt in de pizzajolly houtgestookte steenoven voor thuis

#hot and #steamy #kooktip voor de pizzajolly #steenoven ons #recept voor #lasagna al #forno

lekker thuis in uw tuin italiaans koken

De pizzajolly houtoven voor thuis is inmiddels al in heel wat tuinen terug te vinden! Naast het bakken van de echte italiaanse pizza is de pizzajolly steenoven natuurlijk ook leuk voor het bereiden van andere gerechten. Onze kooktip:

 

Tip voor een italiaanse steenoven maaltijd!

 

"Lasagna al forno" is ook favoriet bij onze kinderen. Een heerlijk recept met gehakt, pancetta (spek) tomaat en besciamella saus. Makkelijk van te voren te bereiden en snel klaar in de oven. Uw gasten zullen er van smullen.

"Lasagna al forno, il nostro piatto più favorite"

Met dit ovengerecht kunt u makkelijk varieren in smaak. Door bijvoorbeeld verse groente te gebruiken of wat mozzarella toe te voegen.

 

Benodigdheden:

- pizzajolly houtoven opgestookt tot 400 graden

- ovenschaal hoog model, bij voorkeur metaal en hitte bestendig!

- aluminiumfolie, evt. een los roostertje onder de ovenschaal.

 

Ingredienti:

- 1 of 2 verpakkingen lasagna bladen. Voorgegaard. Verse bladen uit de koeling of
  zelfgemaakt pasta is natuurlijk nog lekkerder.

- 300 tot 400 gram runder gehakt.

- 1 ons pancetta, bacon of Schwarzwälder Schinken

- kleine ui

- 2 tot 3 tenen knoflook

- naar keuze: 3 blikken tomaten blokjes, of 2 pakken passato

- verse roma tomaatjes

- kruiden, peper, zout, oregano, verse kruiden, o.a basilicum

- 1 zakje besciamella sausmix + halve liter melk

 

Bereiden:

Bak de pancetta, spek of bacon in een beetje olijfolie aan. Voeg het gehakt toe en na enkele minuten bakken ook de gesnipperde ui en knoflook. Bak dit geheel enkele minuten aan. Voeg de oregano toe en een beetje peper en zout. Als het gehakt, spek mengsel mooi gebruind is en de ui, wat glazig wordt, kan de tomaat toegevoegd worden. De hele tomaatjes mee laten sudderen tot deze wat zacht worden en makkelijk plat te maken zijn. De saus is klaar.

 

Maak de besciamella saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Laagjes stapelen

Om de lasagna goed gaar te krijgen in de oven, is voldoende kookvocht in de schotel nodig. Begin daarom altijd eerst met een laagje saus (of verse tomaat) in de ovenschaal, leg daarop een eerste lasagna vel, schep hierop de saus vervolgens weer een lasagne vel en weer saus, etc. tot alle saus en bladen op zijn. Als laatste laag nog een vel lasagna opleggen. Daarop komt geen tomaten/gehakt saus meer.

 

Verdeel de besciamella saus over de lasagna stapel. Alles bedekken.

Dek de schaal af met een stuk alluminiumfolie.

 

Koken in de houtoven bij 250 graden

De lasagna gaat in de houtoven bij een temperatuur van max. 225 graden. Tijdens het bakken de temperatuur wat terug laten zakken tot 200 graden. Laat de schotel nu in de oven bakken, tot de inhoud zeker 10 tot 20 minuten zichtbaar heeft gekookt (u ziet de het kooknat borrelen). De bovenzijde eerst nog afgedekt laten met alluminiumfolie. Halverwege het bakken verwijderen zodat de lasagna ook aan de bovenzijde bruin kan kleuren. Eventueel de schaal een keer draaien.

Als de lasagna gaar is, is de schotel uit de oven halen en nog enkele minuten laten staan. Na even afkoelen is de lasagna klaar voor opdienen. In stukken snijden met een mes, en met twee grote lepels de stukken op het bord scheppen. Eventueel nog wat geraspte parmezaan er bij serveren.

 

Buon appetitto!

 

 

Ja, Ik wil Meer weten over de PIZZAJOLLY STEENOVEN

 

 

Ik wil een pizzajolly oven in mijn tuin! Nu Bestellen!

 

 

©2024  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN