spinnenweb pizza

pizza spinnenweb mozzarella spinnenpizza

Zo maak je een Scary pizza met spinnenweb!

Spinnenweb pizza met spin (Halloween pizza)!

Inspiratie voor een leuke en lekkere pizza ligt soms voor het oprapen. In het najaar zie je overal in de natuur prachtige spinnenwebben. Dat gaf PIZZAJOLLY "Spinspiratie" voor een leuke maar Creepy pizza. Een pizza met spinnenweb en spin! Echt een Scary PIZZA voor bijvoorbeeld Halloween!

 

 

 

Zo maak je zelf een Creepy Halloween Spinnenwebpizza!

Een pizza met spinnenweb en echte spin is erg leuk om te maken voor bijvoorbeeld Halloween 2015 of een (kinder)feestje. Maar wij weten zeker dat ook veel volwassen deze pizza erg eng (lekker) zullen vinden.

 

Ingrediƫnten voor een Scary Halloween pizza:

- pizzadeeg

- tomatensaus (goed rood en bloederig...)

- mozzarella

- dunne reepjes mozzarella (voor een wit spiderweb)

- grote zwarte olijven

- ketchup gemengd met bijvoorbeeld ingedikte Balsamico

- evt. schijfjes, salami, groen olijfjes, etc.

- creepy pizza-beleg naar smaak! (hete pepers, kappertjes, knoflook, ansjovis)

 

 

Zo maak je een spinnenweb pizza met een wit web:

Voor deze spinnenweb pizza gebruiken we de reepjes mozzarella. Hoe steviger de mozzarella is, hoe mooier het web wordt. Maak de pizzabodem en bestrijk die met pizzasaus. Maak met de reepjes mozzarella een mooi spinnenweb zoals op de tekening aangegeven. Leg de reepjes niet te dicht bij elkar en maak het wat ruim van opzet. Zo voorkom je dat de mozzarella na het bakken aan elkaar vloeit en geen web meer te zien is.
Maak en of meer spinnen van de zwarte olijven (zoals op de foto) plaats die op de pizza. Evt. nog stukjes groene olijf of stukjes paprika toevoegen om het effect nog mooier te maken.

 

Pizza heet en snel bakken naast het houtvuur!

Bak de spinnenwebpizza op hoge temperatuur in de houtgestookte PIZZAJOLLY pizzaoven. Let op dat de mozzarella niet helemaal smelt. Dat geeft het mooiste effect. Als alternatief kun je ook eerst de bodem kort gaar bakken met alleen de pizzsaus (en evt. wat stukjes salami). Dan beleggen met de mozzarella en spin(nen) en nog even kort in de oven de mozzarella laten smelten.

pizza met spinnenweb van mozzarella

 

 

 

Zo maak je de spinnen voor de Scary pizza met spinnenweb:

Mooie spinnen voor op de pizza maak je van zwarte olijven. Hoe groter hoe mooier de spin zal zijn. Maak ook "vliegen", diertjes van bijvoorbeeld groene olijven, kappertjes of paprika stukjes. Ook leuk laat uw bezoek(kinderen) zelf de spinnenweb pizza maken!

Spinnen voor op de pizza maak je zo!

 

 

 

Een pizza met donker gekleurd spinnenweb:

Ook leuk om te maken is een pizza spinnenweb met een donker gekleurd spinnenweb er op. Dat ziet er nog echter uit!

 

Voorbereiding:

- mix een deel ketchup met bijvoorbeeld balsamico (ingedikt) zodat u een mooie donkere saus krijgt. Doe deze in een spuitfles met fijne spuitopening (of vouw een spuitzakje van bakpapier).
- maak de spinnen van de zwarte olijven en leg deze klaar op een bordje. evt. ander beleg ook vast klaar leggen (vliegen, beestjes, bladeren, etc.).

 

Maak je pizza met spinnenweb en spin:

De spinnenweb pizza met donker web maak je door eerst de pizzabodem met de pizzasaus en mozzarella te bakken. Maak de pizzabodem en bestrijk met pizzasaus, beleg met kleine stukjes mozzarella zodat de hele pizza belegd is (kleine stukjes fijngehakte mozzarella). Bak de pizza in de hete houtoven naast het houtvuur in een minuutje lekker krokant en geurig.

Na het bakken:

Leg de pizza op een bord. Neem de "Balsamico-tomatensaus" en maak met de spuitfles een mooi spinnenweb op de pizza. Zet de spinnen en (vliegen) op de pizza en klaar is uw pizza!

 

Spinnenweb pizza van PIZZAJOLLY met web van balsamico-tomaatsaus

 De pizza met spinnenweb  van Balsamico-tomatensaus.

 

 

 

PIZZA TIP!

Natuurlijk kunt u met een beetje "spinspiratie" de pizza met spinnenweb ook op andere manieren beleggen. Wij zagen op het "web", pizza's belegd met bijvoorbeeld reepjes ansjovis, dunnen reepjes paprika, wortel of andere groente (voor het web).

En voor een extra Creepy Halloween pizza kun je ook nog knoflook en extra hete pepertjes gebruiken!

Ook kunt u een witte saus maken en die gebruiken voor het maken van een wit spinnenweb. Bijvoorbeeld van een roomkaas met knoflook en uitjes. 

Zoete pizza! Gruwelijk lekker.
En als u liever van een zoete pizza houdt dan kunt u bijvoorbeeld nutella gebruiken, en voor het web een witte creme-saus maken van mascarpone gezoet met poedersuiker. En spinnen van donkere "Oreo" koekjes of chocoloade.

 

Meer weten? Ook een pizzaoven in de tuin? Vraag de folder >>

 

 

©2018  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN