houtoven pizza van pizzadeeg bewaard in de vriezer van PIZZAJOLLY.nl

Pizza van bewaard pizzadeeg? Lekker!

PIZZA di pasta SURGELATO

Pizza van bewaard pizzadeeg? Ja, dat gaat heel erg goed. We hebben het hier over pizza gemaakt van een bol pizzadeeg bewaard in de vriezer. In het Italiaans: pizza di pasta surgelato! Een makkelijke oplossing voor een snelle pizza tussendoor!

Diepvriespizza? Of pizza van deeg uit de vriezer!

Als men eenmaal geproeft heeft van de "echte versgebakken houtoven pizza" uit de PIZZAJOLLY pizzaoven, dan is een diepvriespizza natuurlijk verledentijd.

Zoals u hier kunt lezen, kunt u overgebleven pizzadeeg nog op verschillende manieren gebruiken. Een van de manieren is het deeg in de vriezer bewaren. Handig, want zo heeft u altijd wat deeg op voorraaad. Kan onverwacht bezoek ook nog gerust een pizza mee eten!

 

Werkwijze voor het maken van (g)een diepvriespizza!

Nee, over diepvriespizza gaan we het hier verder niet hebben. Wel over het maken van een echte Italiaanse pizza van een bolletje pizzadeeg uit de vriezer. Hoe krijgt u het beste resultaat?

 

Stap 1. Haal het bevroren pizzadeeg uit de vriezer. Zorg dat de pizza deegbollen goed verpakt blijven en niet kunnen uitdrogen (of leg ze in een deegbak).

Laat de deegbollen bijvoorbeeld bij kamertemperatuur ontdooien en wat los rijzen. De pizza deeg-bol moet zichtbaar in omvang zijn toegenomen. Met koud weer of met "haast" kunt u de bollen eventueel op extra een warme plaats wegzetten. Dan zal het deeg al na 1 tot 2 uur bruikbaar zijn. Wij ervaren wel, dat het beter is het deeg rustig te laten ontdooien.U kunt er ook voor kiezen de deegbollen al de dag voor gebruik uit de vriezer te halen en dan in de koelkast te leggen. De deegbollen ontdooien dan langzaaam en beginnen ook langzaam te rijzen. Circa 1 tot 2 uur voor gebruik buiten de koeling plaatsen.

pizzadeegbol van PIZZAJOLLY 

Stap 2.

Als het pizzadeeg goed bewaard is (zie onze instrukties hier) dan zal het pizzadeeg na het ontdooien lekker plakkerig zijn. Dat geeft helemaal niet, dat is o.a. van de condens die tijdens het ontdooien ontstaat, en tevens een teken dat de "gist" in de pizza aan het werk is. Ook zal het deeg in volume toenemen en lekker luchtig worden.

Lekker plakkerig!

Maar hoe krijg ik dat deeg dan uit de zak, of bak? Ons advies, gebruik regelmatig wat bloem om plakken te voorkomen. Strooi wat van de bloem in het zakje op de deegbol en knip de zak dan open.
Strooi tevens wat bloem op uw werkblad en laat de deegbol uit het zakje op de werktafel vallen.Gebruik eventueel een deegsteker om het deeg te helpen.


Stap 3.

Is de oven al lekker heet? Dan kunnen we de pizza gaan maken.
Let even op!
Het deeg uit de vriezer is vaak wat "teer" en kan makkelijker gaan plakken en dun worden. Soms is het dan handiger het deeg eerst even wat plat te drukken en er een nieuwe bol van te maken. Die laat u dan nog een dertig minuten losrijzen, wel afgedekt en bij kamer-temperatuur.


Het vormen van de pizzabodem, doet u zoals u gewend bent, maak de pizza niet te dun en zorg dat u lekker wat stooibloem onder de bodem strooit. Maak de pizza nu snel af. Laat de pizza, zeker met warm weer, niet al te lang op de werktafel of pizzaschep liggen. Strooi voor het opscheppen nog wat grove bloem op de pizzaschep om het opscheppen en in de oven leggen makkelijker te maken.

 

En het resultaat? Lekker!

De pizza op de foto is gemaakt van pizzadeeg dat bewaard is geweest in de vriezer. Wij hebben het laten ontdooien bij kamertemperatuur en later nog een tijd in de koelkast bewaard.
Door het lekker lang kunnen rijzen van het pizzadeeg, is de smaak van de pizzabodem optimaal. De gist heeft zelfs nog voldoende kracht om een mooie luchtige pizza uit de oven te toveren. Met veel smaak en geur.

Succes!

 pizza uit de houtoven gemaakt van deegbol bewaard in de vriezer van PIZZAJOLLY pizzaovens

Meer zien, of zelf een PIZZAJOLLY houtoven bestellen? Kom op een van de demodagen of vraag ons om een folder met alle informatie over de houtgestookte pizzaoven voor thuis in de tuin!

 

 

 

 

©2022  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN