La pizza "Maxima" maak m in uw eigen PIZZAJOLLY pizzaoven

La Pizza "Maxima" Maak m zelf!

Koninklijke pizza thuis!

In Zeeland bedacht men bij La Piccola Italia wel een heel erg originele pizza met de naam: La Pizza "Maxima". Wij vertellen graag hoe u deze smakelijke pizza ook zelf maakt in uw eigen houtgestookte PIZZAJOLLY pizzaoven.

 

La Pizza Máxima voor koninklijk bezoek!

In Italie bedacht men ooit voor het bezoek van een koningin, de nu zeer bekende pizza Margherita. Die pizza, met de kleuren van de Italiaanse vlag, is gemaakt met tomaat, mozzarella en basilicum (lees hier meer over de pizza Margherita).
Bij pizzeria "La Piccola Italia" bedacht men, voor het bezoek van het nieuwe Koningspaar aan de stad Middelburg, dat er ook een pizza naar koningin Máxima vernoemd zou moeten worden.
Men presenteerde die op 21 juni 2013 als de Pizza Máxima. Een pizza waarop onder andere verse zalm, creme fresh, kappertjes en rucola gebruikt wordt.

pizza Maxima zelf gemaakt in uw PIZZAJOLLY pizzaoven

Zo maakt u thuis ook een koninklijke pizza!

Benodigdheden voor een pizza "Maxima":
- Vers pizzadeeg (lekker lang gerezen)
- houtgestookte pizzaoven van PIZZAJOLLY

- creme fresh
- reepjes of stukjes gerookte zalm filet (indien beschikbaar lekker vers)
- kappertjes
- zeezout, peper
- basilicum (vers geplukt)
- mozzarella
- lekkere olijfolie
- uw eigen versgemaakte pizzasaus!

 

Werkwijze:

Zorg dat u alle ingrediënten voor de pizza "Maxima" klaar heeft staan! U maakt de pizza in twee stappen: de basis-pizza en na het bakken maakt u de pizza af.

Maak een mooie pizzabodem. Bestrijk deze dun met uw zelfgemaakt pizzasaus. Strooi een eetlepel kappertjes over de bodem, beleg vervolgens met stukjes mozzarella en enkele blaadjes basilicum. Sprenkel op de pizza nog wat olijf olie. het liefst vlak voordat u de pizza in de pizzaoven legt.
Bak nu de pizza in enkele minuten totdat deze mooi goudbruin van kleur is.

Let op!

Om straks geen koude pizza op tafel te hebben staan is het belangrijk nu snel te werken. Kies er eventueel voor een pizzabord goed voor te verwarmen en leg daar de gebakken pizza op. Als eenmaal de zalm en rucola op de pizza is gelegd mag die niet meer in de oven!

 

Stap2
Nu gaan we snel de gebakken pizza verder beleggen. Eerst verdelen we de creme fresh op de pizza (dotjes). Eventueel kan de pizza na het aanbrengen van de creme fresh nog even kort terug in de oven om de pizza goed warm te houden. 

Leg nu in het midden een grote hand rucola, en verdeel rond de berg rucola de gerookte zalm. Eventueel kunt u nog extra kappertjes toevoegen. Besprenkel de rucola met een weinig olijf olie. Naar smaak versgemalen zwarte peper en zeezout toevoegen.

De pizza is nu klaar om op te dienen. Buon Appetito!

 

Ook zelf aan de slag met een houtgestookte pizzaoven? Vraag een folder en bestel nog vandaag uw PIZZAJOLLY eigen houtoven!

pizza Maxima maak m zelf in uw PIZZAJOLLY pizzaoven

©2018  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN