Vin Brule " Brandende wijn voor een Succesvol 2013 met PIZZAJOLLY de pizzaoven voor thuis!

Vin Brule " Brandende wijn voor een Succesvol 2013 met PIZZAJOLLY de pizzaoven voor thuis!

Vin Brule #recept van PIZZAJOLLY voor echt #vuurwerk bij uw houtgestookte pizzaoven met #oud en #nieuw #2013

Buon Anno Nuovo!

Vin Brule "Italiaanse warme wijn". Leuk en makkelijk om zelf te maken. Zoet met een licht bittere afdronk. Lekker bij het bakken van pizza in de PIZZAJOLLY houtoven. Een originele aperitivo voor oud en nieuw!

 

Recept voor Vuurwerk met oud en nieuw!
Een Heel fijn 2013 namens PIZZAJOLLY

Als specialist in houtgestookte pizzaovens voor thuis, hebben wij natuurlijk iets met vuur! Een recept voor "warme wijn" die tijdens de bereiding aangestoken moet worden, spreekt ons van-zelf-sprekend erg aan.

Leuk om vooraf te maken en warm gedronken een heelijke opwarmer voor bij de zelfgebakken pizza's. Bekijk hier het filmpje op onze FACEBOOK pagina LEUK!!

 

INGREDIENTEN:

- 1 grote sinasappel

- 1 grote citroenen

- 2 kaneelstokjes

- vers geraspte nootmuskaat

- 8 kruidnagels

- 200 gram suiker

- 1 liter volle rode wijn

 

BEREIDINGSWIJZE:

Was de citroen en sinaspappel goed schoon. Haal met een dunschiller de schil van de citroen en de sinasappel. Doe de schillen samen met de suiker en overige ingredienten in een ruime pan. Voeg de wijn toe en zet op een klein vuur. Laat de suiker oplossen. Af en toe roeren. Als het mengsel tegen de kook aan zit dan op een klein vuur de wijn (alcohol) laten verdampen.

LET OP! de Alcohol kan opeens vlam vatten! Indien niet vanzelf ontbranden steek dan na enkele minuten verdampen de alcohol van de wijn aan. Zie filmpje.

Laat de alcohol uitbranden en laat de wijn nog enkele minuten op een laag vuur pruttelen. Na enige tijd kunt u het mengsel door een vergiet in een andere pan gieten. Eventueel kunt u nog wat water toevoegen om het ingekookte mengsel iets te verdunnen. 

Schenk de warme "Vin Brule" in een mok dan blijft de wijn langer warm.

 

Buon divermento.

Wij ontmoeten u graag weer in 2013.

In 2013 eindelijk uw eigen pizzaoven in de tuin? Kom op een van de demodagen en wij laten u graag zien waarom een houtgestookte pizzaoven zo leuk is.
AANMELDEN 2013 DEMODAGEN/ PIZZAJOLLY NIEUWSBRIEF

 

Volg ons ook via FACEBOOK en blijf op de hoogte van PIZZAJOLLY

©2022  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN