#DIY pizza en pizzabroodjes zelf gemaakt in de PIZZAJOLLY pizzaoven voor thuis

#DIY pizzabroodjes uit de houtoven!

zelf gemaakt pizzabrood

Als enthousiaste pizzabakkers delen wij graag onze leukste recepten met u. Zo ook de pizzabroodjes die we onlangs in de houtgestookte PIZZAJOLLY oven maakte. Lekker vers en makkelijk te maken. Leuk voor bij de borrel bijvoorbeeld.

 

Pizzabroodjes leuk als cadeautje!

U kent het wel, u bent uitgenodigd voor een etentje. Dan is het altijd leuk iets mee te brengen voor de gastheer en vrouw. Weer een bloemetje? Wijntje? Of wordt het deze keer iets leukers. Ons idee, maak zelf een aantal verse pizzabroodjes en neem die mee. Zeker weten dat men dat erg leuk en lekker vindt.

Maar ook voor een smakelijke snack tussendoor of als leuk bijgerecht voor een lunch of diner is zelf gebakken pizzabrood altijd erg lekker. En het leuke is, u kunt ze eventueel al de dag vooraf in uw PIZZAJOLLY pizzaoven bakken. Vers gebakken is natuurlijk helemaal heerlijk.

 

pizzabroodjes zelfgemaakt in de pizzajolly pizzaoven

 

Recept voor pizzabroodjes uit de PIZZAJOLLY?

 

STAP 1: De basis het "PIZZAJOLLY pizzadeeg recept"

Zo maakt u ze ook zelf. Neem voor de basis uw vertrouwde pizzadeeg recept. De broodjes op de foto zijn genmaakt volgens het recept dat u bij uw PIZZAJOLLY pizzaoven cadeau hebt gekregen. Maak het deeg minimaal 3 tot 8 uur van te voren. Gebruikt u echt goede Italiaanse pizzabloem (typo 00) dan kunt u het deeg zelfs al een dag van te voren maken en op een koude plaats laten rijzen. Uw broodjes krijgen dan extra veel smaak en een prachtige grove structuur.

 

Maak van het gerezen basis pizzadeeg mooie bolletjes en laat die lekker los rijzen.

 

 

STAP 2 : De pizza broodjes vormen

Neem een bol goed losgerezen pizzadeeg en leg die in wat strooibloem op de werktafel. Maak de bol met platte hand plat. Een diameter van circa 15 cm is mooi. Neem het geplette deegstuk in de hand en draai langs de vingers om de rand van de pizzabol iets dikker te maken.

pizzabroodje met olijfolie op pizzaschep van PIZZAJOLLY pizzaovens

 

Leg de bol eventueel meteen op de pizzaschep. Strooi goed bloem onder het broodje. Als u meer broodjes tegelijkertijd maakt hou dan rekening met plakken aan de werktafel strooi voldoende bloem onder de deegplakjes. Wij gebruiken voor de broodjes een grove bloem (Grano duro) van een harde graankorrel. Die is wat korrellig en smaakt lekker na het bakken.

 

STAP 3: pizzabroodjes beleggen en  bakken

Ook bij pizzabroodjes is ons advies: Meer is Minder. De broodjes zijn het lekkerst met niet al te veel beleg. Kies voor een basis van Olijfolie en tomaat. De tomaat maakt u door een blik tomaten stukjes uit te laten lekken. Bestrooi met zeezout en een weinig oregano en peper. Meng de kruiden met de tomatenblokjes en laat even intrekken.

Besprenkel de broodjes met lekker olijfolie en breng met een lepel wat tomatenmengsel aan. Nu kuntu eventueel nog extra beleg toevoegen. Een ansjovis, of een zwarte olijf, een paar stukjes mozzarella.

 

lekkere tomaatjes op pizzabroodje van PIZZAJOLLY


Bakken in de PIZZAJOLLY houtoven op circa 225 graden

Nu mogen de pizzabroodjes de houtoven in. Zorg dat uw PIZZAJOLLY pizzaoven een aflopende temperatuur heeft van circa 225 graden. Leg de broodjes snel in de oven en laat ze dan circa 15 tot 20 minuten bakken. Tussendoor even checken of alles goed gaat. Als de broodjes goudbruin van kleur zijn, zijn ze veelal goed gebakken. Laat ze op een theedoek of rekje afkoelen. Snij de broodjes in kleine puntjes en serveer ze leifst zo vers mogelijk.

 

pizzabroodjes in de pizzajolly pizzaoven lekker zelf gemaakt

Che un Profumo! Buon appetito!

Meer weten of zelf doen? Vraag PIZZAJOLLY om een folder van de houtgestookte mobiele pizzaovens voor thuis in de tuin. U kunt natuurlijk ook bij PIZZAJOLLY komen kijken mail of bel 0343 575 898 voor een afspraak of meer informatie.

 

recept voor pizzabroodjes van PIZZAJOLLY

©2021  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN