recept ovengerecht pizzaoven voor thuis pizzajolly

Snel klaar ovenschotels uit de pizzaoven bijvoorbeeld met kip, aardappels en groente

Wat kook je in de houtgestookte PIZZAJOLLY® pizzaoven?

Ondek alle mogelijkheden van jouw houtgestookte PIZZAJOLLY® pizzaoven! Want je kunt in een pizzaoven veel meer dan lekkere pizza's bakken. Wat dacht je van een snel klaar te maken ovengerecht met groente, kipfilet en aardappels. Of geroosterde aardappel stukjes met, rozemarijn, zeezout en gestoomde wit-vis. Of lekker vegetarisch (vegan) met heel veel groenten, tomaat en kruiden! Leuke voorbeelden van gerechten die je in de houtgestookte oven kunt bereiden. Het leuke is dat deze ovengerechten snel te maken zijn en als ze dan eenmaal in de oven staan weinig aandacht vragen. Lekker en makkelijk koken in jouw pizzaoven.

 

Zo maak je het zelf: kip met groenten en aardappel in de PIZZAJOLLY®

Het recept? Eigenlijk is er geen echt recept voor nodig. Volg gewoon jouw creativiteit en smaak.

Neem een aantal kipfilets, breng deze met kruiden lekker op smaak (peper, zout, nootmuskaat, knoflook, etc.).  Leg in een ovenschaal - wel vuurvast. Leg rondom de kip, stukken aardappel en groenten. Van het seizoen. Bestrooi met zeezout, peper en wat olijfolie.

In de pizzajolly® bij een temperatuur van zo'n 200 graden

Plaats de ovenschaal in de pizzajolly® bij een temperatuur van zo'n 200 graden. Je hebt geen vuur meer in de oven en gebruikt de aflopende temperatuur om te bakken. Sluit eventueel de schoorsteen klep om de warmte nog langer vast te houden. Is de oven nog te warm? Dek de schaal dan af met wat alluminiumfolie om aanbakken te voorkomen. Als de kip en groenten beginnen te kleuren dan alles even 'om husselen" zodat alles goed kan garen en bruin bakken. Sommige groenten kun je beter even iets voorkoken (spercibonen - brocolie bijvoorbeeld). 

recept kip in de pizzajolly pizzaoven

Woensdag pizzaoven gehakt dag!

Leuk recept voor een drukke woensdag. Schil aardappels, snij in mooie partjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en evt zout. Plaats in de oven. In een tweede oven schaal doe je stukken paprika, uien en een gehakt-brood. Neem bijvoorbeeld 700 gram mager runder-gehakt meng met een ei, paneermeel, en knoflook, peper, zout, parika-poeder en evt wat versgeknipte kruiden uit je tuin. Maak van het mengsel een bolvorm en plaats in de oven. Evt. nog even afdekken met wat aluminumfolie om aanbranden te voorkomen. Je pizzaoven op een temperatuur van zo'n 200 graden -geen vlammen meer.

geroosterde aardappels met gehaktbrood uit de pizzajolly pizzaoven

 

PIZZAJOLLY® gratin altijd lekker en echt heel gemakkelijk.

Maak als hoofd of bijgerecht een gratin. Lekker om te combineren met andere gerechten. op de foto een gratin waarin de aardappels en groente gegaard worden in room (kookroom). Een gratin is een kwestie van stapelen! Maak schijfjes aardappel en bijvoorbeeld courgette. zet deze dakpan-gewijs in de ovenschaal. Kruiden naar smaak met peper, zout, etc. Overgieten met lekker veel room en afdekken met aluminiumfolie. Dat kan met verse slagroom maar ook heel goed met een kookroom. Als de aardappelschijfjes vooraf niet gekookt worden zorg dan voor voldoende room (vovht) en laat de gratin lekker lang in de oven gaar worden. Heb je minder tijd, dan is het handig de aardappelschijfjes even kort voor te koken dan worden ze sneller gaar. Om de gratin mooi bruin te laten kleuren tegen het einde de aluminumfolie verwijderen.

Wat eet je bij een gratin?

Wat eet je bij een gratin uit je pizzaoven? Wat  ons betreft kan dat met van alles zijn. In de houtoven gebakken gratin is lekker met bijvoorbeeld een zalmpakketje uit de oven, een snitzel of gebakken kipfilet. En wil je het vegetarisch houden dan kun je combineren met bonen, salade of vleesvervanger.

gratin uit de pizzaoven lekker groenten gerecht van pizzajolly

Gratin met een dikke laag tomatensaus!

Deze gratin hebben we ooit bedacht als alternatief voor een gratin met room. Want heb je net even geen kookroom in huis en de winkel is al dicht dan moet je toch iets! Of gebruik je liever geen room of kies je voor vegan dan is dit ook heel erg lekker.

Stapelen maar:
Stapel aardappels en groente dakpansgewijs op in de vuurvaste ovenschaal. Maak van enkele blikken tomaten blokjes een kruidig mengsel met wat zout, peper, knoflook, verse tuinkruiden en/ of andere kruiden naar smaak. Besprenkel de aardappels met wat olijfolie, overdek vervolgens met een lekkere dikke laag tomaten mengsel. Alles moet goed afgedekt zijn met tomaat. Afdekken met aluminiumfolie en in de oven plaatsen bij circa 200 graden. Laat in de oven koken tot de aardappels gaar zijn (evt, kort voorkoken). Aan het eind nog een tijdje laten staan zonder de aluminiumfolie.

Een gratin kun je natuurlijk goed combineren met andere gerechten, vlees, vis, groenten of vleesvervangers. Of als klein voorgerecht bij het eten van pizza!

vegan - vegatarisch koken in de pizzaoven van pizzajolly lekker en duurzaam recept

Meer weten over de mogelijkheden of zelf koken in een pizzaoven van PIZZAJOLLY®?

Vraag een folder en prijslijst(tevens-bestelformulier) via de contactpagina of bel 0343 575 898 om jouw pizzaoven voor thuis in de tuin te bestellen. Een houtgestookte PIZZAJOLLY® oven is leuk in je buitenkeuken maar kan ook los gebruikt worden. Vraag ons de mogelijkheden of kome even kijken. We laten je graag zien hoe het werkt.

Kijk ook eens naar onze andere leuke recepten hier op de website of facebook. We helpen je graag bij het

 

Aardappels en groenten geroosterd in de PIZZAJOLLY® pizzaoven.

Wat kook je in de houtgestookte PIZZAJOLLY® pizzaoven?

 

 

©2020  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN