Brood met sesam uit de PIZZAJOLLY© pizzaoven voor thuis

Brood met sesam uit de PIZZAJOLLY© pizzaoven voor thuis

Pizza en brood #duurder door #BTW verhoging op 1 #oktober?

Zelf gebakken het lekkerst! PIZZAJOLLY©

Natuurlijk is een BTW verhoging een goede reden om zelf brood of pizza te gaan bakken. Natuurlijk is de belangrijkste reden, dat het zelf maken van verse pizza of vloerbrood in de PIZZAJOLLY houtoven, gewoon erg lekker is en heel leuk is om te doen.

Vers brood met Sesamzaad "Che un Profumo!"

Het deeg heeft na enkele uurtjes rusten en gisten veel smaak gekregen. De omvang van de stukken brooddeeg zijn na een aantal keren doorgekeed te zijn in volume toegenomen (het brood is goed "gerezen"). Na de laatste keer doorkneden, kregen de broden hun definitieve ronde vorm en zijn ze door de sesamzaadjes gerold. De sesam geeft straks een lekkere smaak en een nog mooier uiterlijk voor het verse brood.

Deeg voor brood met sesam uit de PIZZAJOLLY© pizzaoven voor thuis

 

De oven heeft een klein uurtje gebrand en is lekker doorgewarmd. Nu de vlammen uit zijn, kan de temperatuur van de oven langzaam terug lopen. Bij zo'n 250 tot 225 graden is de oven goed voor het "in schieten" van de vloerbroden.
Eerst strooien we nog wat grove bloem op de pizzaschep. Hiermee voorkomen we dat de broden zometeen blijven plakken. De broden leggen we voorzichtig met de hand op de schep. In de oven schuiven we ze er af. Nu wel even opletten of de nog gloeiende vuurresten geen spelbreker gaan worden.  Als het vuur nog veel warmte heeft kan de temperatuur in de oven weer oplopen. Het gevolg kan dan zijn dat het brood te snel bruin kleurt. Jammer van al het werk!

 

Het zelfgemaakte brood gaat in de PIZZAJOLLY© houtoven voor thuis

Bruin en smakelijk na 25 tot 30 minuten in de PIZZAJOLLY oven!

Na zo'n 25 tot 30 minuten zal het brood goed doorbakken zijn. Wel even voelen en kloppen op het brood. Want dan weet je pas echt of het goed is. Dan snel uit de oven halen en op een rekje of theedoek even goed uit laten dampen.

Belangrijk, want juist op het moment dat het brood uit de oven komt wordt veel smaak en geur gevormd. De smaak ontstaat o.a. door de reactie van het warme brood met de koudere omgevings lucht (het zuigt als het ware de smaak naar binnen).

 

Lekker lang genieten van uw zelfgemaakte brood!

Een zelf gebakken brood uit uw PIZZAJOLLY houtoven is nog wat warm natuurlijk een echte traktatie. Maar ook na een dag is het nog heerlijk. Doordat het deeg zelf gekneed is en de tijd heeft gehad om lekker te rijzen, blijft het na het bakken veel langer vers. En is het brood na enkele dagen toch wat droog aan het worden dan is er altijd wel een Italiaans recpet te vinden waarin u het zelf gebakken brood nog kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor "bruschette al pomodoro" of wat te denken van een Toscaanse broodsalade "Panzanella". "La cucina povera", bij u thuis in Nederland? Laat die BTW verhoging maar komen!    

 

Meer weten? Vraag de PIZZAJOLLY© folder of kom op een demodag

 

Vers brood uit de PIZZAJOLLY© pizzahoutoven voor thuis

 

 

©2021  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN