Mozzarella op uw PIZZAJOLLY houtoven pizza's

Herfst? #zaterdag en #zondag nog mooi #nazomer-weer! Even geen #formatie #politiek #denhaag #vvd of #PvDA maar #houtovenpizza!!

Zelf pizza bakken Lekker!

Het lijkt al bijna herfst! Maar toch is de zomer nog niet voorbij. Dit weekeinde nog even lekker nazomeren. Met een pizzaoven in de tuin gaat dat vast wel lukken!

Maak dit weekend de lekkerste verse pizza's in uw eigen PIZZAJOLLY houtoven!


Over het zelf maken van pizza's, pizzadeeg en pizza saus valt heel wat te zeggen. Gaat u dit weekend zelf pizza's maken met uw PIZZAJOLLY houtoven dan zijn onderstaande tips wellicht handig.

Formaggio! Welke kaas op de pizza?


Op Italiaanse pizza hoort naast een lekkere pizzasaus natuurlijk ook Mozzarella. De echte is gemaakt van Buffel melk. De wat goedkopere variant van gewone koeien melk. Als u zelf pizza maakt is het leuk de verschillende ingrediënten gewoon eens naast elkaar uit te proberen. Verse mozzarella is natuurlijk het lekkerst maar moeilijk te vinden. Buffel mozzarella is veel natter, wat zilt van smaak en zachter. Daarom vinden veel mensen de mozzarella van melk vaak lekkerder en handiger op de houtoven pizza.

 

Pizza Quattro Formaggi!

Naast mozzarella is het lekker ook eens andere kazen toe te voegen. Bijvoorbeeld de echter Parmigiano of de Goedkopere variant de Grana Padana. Let er wel op dat deze kazen erg zout zijn. Ook de "geiten kaas" Pecorino is goed op de pizza te gebruiken. Deze is van heel jong tot "Stagionata", lekker belegen te krijgen.
In combinatie met deze kazen is ook de bekende Italiaanse schimmelkaas "Gorgonzola" erg lekker.

Wilt u een originale Quattro Formaggi  maken? Combineer dan deze kazen met "Emmentaler" of een jonge geraspte Goudse kaas (die kent men in Italië ook).
Op een dun laagje pizzasaus verdeelt u in vier delen de kaas over de pizza. Erg lekker met een niet al te koud glas "Chianti" er bij.

Ook lekker! Kaas na het bakken over de pizza.

Overigens is het ook lekker om pas na het bakken wat "schilfers" Parmigiano of Grana Padano over de pizza te strooien. Gecombineerd met wat vers geplukte Rucola en een wat smakelijke Olijfolie is dat echt heerlijk!
Ook een combinatie met tomaten blokjes, plakjes gerookte zalm, rucola en een weinig Grana Padan of Parmigiano is echt heerlijk.

 

Pizza met druiven en Gorgonzola!

Voor de echte kaasliefhebber is het leuk ook eens een pizza met druiven en Gorgonzola te maken. Het pittige van de Gorgonzola gecombineerde met de frisse, iets zoete smaak van de druif.
Snijdt de druiven half door en beleg de pizza met stukjes Gorgonzola, druiven en een weinig mozzarella. Na het bakken kunt u nog rucola of wat verse kruiden zoals peterselie over de pizza strooien.
En wat wordt uw favoriete pizza? Laat het ons weten via www.facebook.com/pizzajolly wij zijn erg benieuwd :)

 

Nog geen PIZZAJOLLY oven? Uw eigen pizzaoven voor in de tuin, het hele jaar door van uw eigen pizza creaties genieten. Leuk met familie en vrienden. Vraag meer info of bestel nog vandaag!

 

Graag tot ziens bij PIZZAJOLLY© in Maarsbergen 0343 575 898 of mail ons.

 

 

 

 

©2021  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN